Una tarda amb els gegants i els castellers

per Anònim (no verificat)

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Celia Sales (text) i Paula Cros (fotografies)

La tarda de dissabte ha començat amb la 29a trobada gegantera. A les 17.30 h s’ha produït la plantada dels gegants a la Plaça de la Vila. Aquest any hi han participat onze colles geganteres: els Gegants del Barri d'Avall de Tivissa, els Geganters del Pont de Vilomara, la Colla Gegantera de la Llagosta, la Colla de Gegants del Prat del Llobregat, els Geganters de Valldoreix, els Gegants de Guinardó, els Gegant de Badia del Vallès, La Colla Gegantera i Grallera de l'Andreu de Scéllecs d'Òrrius, el Grup d'Amics d'Albert Civisi, naturalment, la Colla i els Caparrots de Sant Cugat. A les 18.00 h els gegants han marxat a fer la cercavila per la ciutat fins arribar a les 19.30 h a la Plaça Octavià. Paral·lelament a aquest seguici, la Plaça de la Vila s’ha omplert de membres dels Castellers de Sant Cugat i dels Castellers de Cerdanyola.

La Plaça ha reunit aproximadament uns 140 membres dels Castellers de Sant Cugat i uns 70 dels de Cerdanyola. Un dels dos caps de colla dels Castellers de Sant Cugat, Biel Samsó, ha comentat que és la millor arrencada que han tingut en la historia i porten ja 19 anys fent castells. “Tècnicament, és un moment immillorable”, ha afegit Samsó. Tot i així, encara tenen reptes per endavant: estan treballantel nou de set, el cinc de vuit, el set de vuit i el pilar de sis. Les colles han restat a la Plaça fins a les 20 h.

Els gegants han entrat a la Plaça Octavià acompanyats pels membres de les diferents colles geganteres, cadascuna amb els seus músics, i la gent els ha anat deixant pas. Tota la plaça s’ha inundat de persones de totes les edats, sobretot nens petits enfilats a les espatlles dels seus pares. A més, a la plaça també han anat apareixent-hi joves molt pintats provinents del parc de Ramon Barnils, on havia tingut lloc el festival Holi de colors.

...

A mesura que els gegants han entrat a la plaça, la presentadora, situada a l’escenari de la plaça, ha anunciat els diferents grups. Sobre aquest escenari també hi havia l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, la tinent de Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, i Damià Calvet i Eloi Rovira, regidors d'Urbanisme i de Joventut i Esports, respectivament. La presentadora ha destacat que aquest any els Caparrots han estat acompanyats d’un capgròs anomenat Mariona. El ball ha començat tan bon punt han arribat els gegants de Sant Cugat (la Marieta, en Joan, la Salut i en Valentí). La presentadora ha anunciat que aquest és el moment més esperat, ja que “als gegants el que més els agrada és ballar, ballar i giravoltar”. A continuació, cada grup de gegants ha mostrat el seu ball. En acabar, els portadors dels gegants els han col·locat tots a un costat de la plaça i cada colla ha pujat a l’escenari per recollir un record d’aquest dia: una fotografia en blanc i negre emmarcada dels gegants de Sant Cugat. Posteriorment, Mercè Conesa ha pronunciat unes paraules d’agraïment. Finalment, la presentadora ha fet una crida als músics de les colles perquè pugessin a l’escenari a tocar “Gener, febrer i passi-ho bé”, mentre tots els gegants ballaven conjuntament.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article