En Comú Podem estrena precampanya apuntant a superar els bons resultats del 20D

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Roda de premsa a Plaça Barcelona. Foto: Jordi Pascual

Encara en precampanya però amb ambient electoral que es farà oficial només comenci el 10 de juny, En Comú Podem va aprofitar un acte de campanya a Rubí per portar tres candidats a Sant Cugat per presentar la candidatura als mitjans de la ciutat. Ho van fer el 8 de juny a la tarda al bell mig de la Plaça Barcelona conscients de la dificultat de millorar els resultats a Catalunya però convençuts que ho faran.

A l'acte hi va participar Marcelo Expósito, número 8 al Congrés i actual diputat; Maria Freixanet, candidata al Senat i actual senadora, i Celia Cánovas, candidata al Senat per Tarragona i també senadora. Tots tres van coincidir en dir que hi ha un nou moment d'il·lusió que els permetrà superar els resultats electorals del 20D i, a nivell estatal, fer el sorpasso al PSOE, a qui culpen d'haver blocat un govern de canvi i, conjuntament amb Ciutadans i PP, haver aturat els grups parlamentaris d'En Comú Podem, En Marea i És el Moment.

Les claus de la campanya són, segons els propis candidats, fer fora a la corrupció i al PP, a qui li atribueixen polítiques “classistes, masclistes i racistes”; la demanda del referèndum “com a solució democràtica a un conflicte existent”, i el rescat social i redistribució “prenent poder de l'elit i donant benestar als treballadors”. Això ho faran, si guanyen les eleccions i segons diuen, pujant els impostos als que més tenen i abaixant-los a qui menys, creant una renda bàsica i un salari mínim de 1.000€.

“El PP descansa tranquil perquè hi ha coses que no es poden tocar sense el Senat, com la unitat d'Espanya”

Estem molt il·lusionades, ja ho estàvem el 20D però ens vam quedar a les portes”, explica Freixanet, “esperem que ara sí puguem tenir un govern d'esquerres”. Les dues senadores donen especial importància al resultat electoral del Senat ja que en els canvis constitucionals és una cambra clau. “El Senat és opac expressament perquè no serveix per res exceptuant per a allò fonamental”, critica, “el PP descansa tranquil perquè hi ha coses que no es poden tocar sense el Senat, com la unitat d'Espanya”.

Entenem que el sorpasso que hem d'aconseguir és al PP”, apunta Expósito. L'objectiu és formar govern per encetar un “cicle polític llarg que permeti recuperar la sobirania, les institucions i la democràcia per a la gent”. Diuen conservar un estat anímic d'indignació que posen com a origen de la candidatura traduït en alcaldies a diferents ciutats. Posen Barcelona com a exemple d'allò que anomenen el canvi.

El 20D a Sant Cugat

En Comú Podem va ser primera força a Catalunya amb 928.000 vots i 12 diputats, rellogant Convergència, que tenia 16 diputats, a la quarta posició amb 8. ERC amb 9 i el PSC amb 8 van quedar per davant dels convergents. A Sant Cugat, però, Democràcia i Llibertat –la marca de Convergència el 20D– va ser primera força, seguida a 1.000 vots per En Comú Podem, que ens els primers moments de la nit electoral s'havia situat com a guanyadora de les eleccions a la ciutat. Més a prop per darrere va quedar ERC, a tan sols 700 vots.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article