25 anys de diables

per Patricia Cirera

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografies: Patricia Cirera

Ahir a la nit va tenir lloc el correfoc de la Festa Major de Sant Cugat, començat amb gairabé mitja hora de retard, per fi apareixien els dimonis al voltant de les 22:30 en tres cantonts de la Plaça Octavià. Fent saber al poble que l’hora de treure bèstia, un parlava des de l’entrada del Monestir, i els altres dos estaven pujats a dos tarimes des de dos cantons de la plaça.

L’entrada als versots i al discurs de Llucifer el va fer un ball amb foc que van fer noies dels diables.

Dels versot irònics que donen començament al correfoc, no es van lliurar les eleccions municipals, les subvencions que arriben amb retard a les entitats, els Gausacs o la immersió lingüística.

Dits els versots, van incendiar les bèsties i cap a les 23 va començar el correfoc que va sortir pel carrer Plana de l’Hospital per recòrrer la ciutat a ritme de tabals.

A banda d’una petita interrupció dels responsables de protecció civil a causa del foc que es va prendre en un arbre, un cop apagat el foc es va poder continuar amb el correfoc.

Tota la plaça amb olor a fum. És el primer cop que hi ha quatre bèsties.

El correfoc va arrivar cap a les 24:30 pel carrer Santiago Russinyol fins arrivar al punt de partida.

Les bèsties de les diferentes colles convidades van anar arribant, i així que entraven a la plaça feien el seu respectiu ball amb foc i pertads.

Arribades totes, l’esclat final amb totes les bèsties prenent foc; i els diables i gent ballant al voltant. També acompanyat del foc de les masses i els cetrots. Un autèntic espectacle de llum.

“Fem 25 anys i estem molt contents de presentar la bèstica del correfoc. Estem molt feliços de fer el correfoc tots junts, tota la colla ha col·laborat”, explica David Lerín, un dels responsables del correfoc i diable des de fa quatre anys. 

...

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article