El manteniment dels animals de Cal Castillo ha costat més de 7.000 €

per Miquel Margalef

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografia de Cèlia Sales i Paula Cros

El passat dimecres 8 de juny el govern municipal anunciava, a través d’una nota de premsa, que renunciava de manera definitiva a construir la granja-escola als terrenys expropiats de Cal Castillo. Segons s’indica en l'escrit, el consistori ha pres aquesta decisió basant-se en la resolució negativa d’un informe del Parc Natural de Collserola i l'opinió contraria dels veïns de la zona que al febrer ja es van oposar a la granja-escola.

Però la decisió, abans que arribés la nota de premsa, era habilitar l’espai per impulsar-hi una granja-escola. Sense contar els 51.000 € que va costar expropiar els terrenys, l’Ajuntament ha desemborsat al llarg d’aquest mesos 7.141,11 € en diverses despeses per cuidar els animals que hi havia. Segons s’apunta en les actes de les juntes de govern local, des del gener d’aquest any, el consistori ha desemborsat aquests diners per despeses veterinàries, manteniment temporal dels animals, subministrament d’aliments i trasllat d’animals.

Aquestes despeses es tenien previstes de manera temporal fins que es poguessin començar les obres que donarien llum verda a Cal Castillo. Ara però, el Consorci del Parc Natural de Collserola diu en l’informe desfavorable que s’impossibilita la instal·lació d’un equipament com aquest en una zona protegida com Collserola, per qüestions de protecció mediambiental i d’encaix urbanístic. Sumat a aquesta negativa, el passat mes de febrer els veïns de Sol i Aire ja van dir no a la granja-escola i ara l’Ajuntament els ha escoltat.

La proposta d’instal·lar una granja-escola en la propietat de Cal Castillo va agafar forma el passat Ple del mes de gener, moment que es va aprovar l'expropiació dels terrenys.  Aquesta es va poder tirar endavant amb els vots de Convergència i del regidor de la CUP Dimitri Defranc i tenia com a objectiu garantir el benestar dels animals que hi havia a l’espai així com solucionar les olors que molestaven els veïns a través d’una granja-escola. S'exporpiaven 12.000 metres quadrats a canvi de 51.000 € que es pagaven al propietari per el moviment urbanístic. D’aquesta manera, actualment els terrenys que antigament havien acollit el Nucli Zoològic de Cal Castillo són de propietat municipal.

Després d’aquest anunci, el PSC de Sant Cugat ha celebrat la decisió final: “Des de fa cinc mesos que diem que Cal Castillo no podia ser granja-escola”. Segons indica Pere Soler, els socialistes des del primer moment ja van avisar que era impossible implementar en aquest terrenys la granja-escola. En el seu moment ja van indicar que l’expropiació podia estar vulnerant la legalitat i fins i tot van plantejar emprendre mesures legals si calia. Actualment s'han cedit els animals a diversos centres d’acollida adequats, a l’espera de poder desenvolupar en un futur el projecte de granja-escola ara per ara aturat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article