Les energies renovables, les més saludables i les que menys es consumeixen

per Anna Poquet

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Conferència de Som Energia al Club Muntanyenc. Foto: Anna Poquet

Des de fa poc més de mig any, tant a la seu com al rocòdrom del Club Muntanyenc es consumeix energia 100% renovable per mitjà de la cooperativa Som Energia. Per saber els avantatges i diferències que suposa, el Grup Local de Sabadell ha realitzat una conferència al Club Muntanyenc per explicar en què consisteix.

El model energètic actual no té en compte els límits del planeta, ja que, es gasta més energia que la que la Terra pot assumir. L’any 2007 ja es van fer estudis que demostraven que  es necessitava un planeta i mig per produir tot el que actualment es consumeix. A Espanya, per exemple, el 88,3% d’energia que es consumeix és no renovable, on el petroli forma part del 43,9%.

Com a conseqüència, Som Energia alerta no només del canvi climàtic sinó de les guerres que comporta la falta de recursos, la contaminació que provoquen les energies no renovables i la perillositat de l’energia nuclear i els residus que deixa i que duren milers d’anys abans que siguin eliminats.

Les solucions que proposa aquesta cooperativa, que assenyala que són bastant obvies però que encara i així sembla que costa assimilar el fet d’estalviar energia i ser més eficients, per tal de gastar la mínima energia possible, són fer servir la llum solar en comptes de l’artificial i gastar energies verdes per tal de tenir el mínim impacte possible.

Som Energia és conscient de la necessitat de l’energia però demana tenir consciencia de l’ús d’aquesta i pensar si realment és necessari el seu consum en determinats casos, com per exemple, evitar tenir aparells endollats, aparells audiovisuals en stand-by o preguntar-nos si realment és necessari tenir assecadora tenint en compte les poques vegades que plou.

“Vivim en una societat que depèn totalment del petroli”, assenyala Som Energia, una cooperativa que pretén acabar amb aquesta dependència així com acabar amb l’energia nuclear, per això proposa pagar per una energia certificada com la verda, com pot ser l'eòlica o la hidràulica entre altres energies renovables.

Som energia és una cooperativa sense ànim de lucre que va néixer ara fa 5 anys amb l’objectiu d’oferir la possibilitat de consumir energia verda i, com a conseqüència, fer un canvi en el model energètic que tenim en aquest país per tal de reduir les emissions de gasos contaminats i contribuir en una economia ètica, evitant els destins poc ètics dels imports de les factures. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article