El 26J es debat a elCugatenc

per Anna Poquet

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografies: Anna Poquet

La sala Pins del Vallès de Cal Temerari ha estat l’escenari del debat polític organitzat per elCugatenc i en el qual han participat 6 de les 7 candidatures que tenen possibilitats d’obtenir representació en les properes eleccions del 26J, mentre Ciutadans ha rebutjat la invitació. (A continuació podeu veure el debat sencer).

Davant d’una sala plena, amb gairebé 50 assistents i quan falta poc més d’una setmana per la nova convocatòria d’eleccions generals, els candidats han mostrat la seva opinió respecte als blocs plantejats: el que ha fallat en aquesta legislatura, el model de societat i l’encaix de Catalunya, sent aquest últim bloc el més disputat.

Ignacio Rigau (PP), Mariona Balasch (CDC), Pere Soler (PSC), Èric Gómez (ERC) i Gabino Martínez (En Comú Podem) han estat els ponents presents, amb Miquel Margalef de moderador i amb l’objectiu d’encarar aquesta segona convocatòria d’eleccions com una possibilitat de canvi de model, continuïtat o trencament absolut.

La primera part s’ha centrat en els possibles pactes i en què cal fer per tal d’evitar els diferents bloquejos i “portes tancades” com assenyalava Ignacio Rigau (PP) amb les que s’han trobat tots els partits i que ha tingut com a conseqüència, la repetició d’eleccions.

En el segon bloc, sobre el model de societat, els diferents candidats han parlat dels principals valors que defensa cada partit així com allò que cadascun ofereix als seus votants, coincidint tots en la preocupació i recuperació de l’economia.

El tercer bloc és el que ha despertat més controvèrsia entre els candidats al preguntar sobre el model que cada partit defensa respecte a la problemàtica i l’encaix entre Catalunya i Espanya.

En Comú Podem i ERC es posicionen a favor de la necessitat d’un referèndum a Catalunya, mentre que el PSC no està disposat a acceptar-lo i defensa la reforma de la constitució i la construcció d’un model federal. CDC vol que l’estat català sigui una realitat i PP defensa seguir amb les reformes estructurals que està portant a terme el seu partit al assegurar que són més eficaces que un referèndum.

El proper acte organitzat per elCugatenc serà el pròxim dilluns 20 de juny amb la presentació de l’Anuari Mèdia.cat on s'hi recullen 12 reportatges de temes silenciats pels mitjans de comunicació durant l'any 2015. L’acte comptarà amb la presència d'Elisenda Rovira, coordinadora de l'Anuari Mèdia.cat i de Jordi Pascual, periodista d'elCugatenc i autor d'un dels 12 reportatges.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article