Gran actuació castellera a la XX Diada de Festa Major

per Xavier Boix

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografies: Patricia Cirera

De les millors actuacions que es recorden a la Plaça Octavià i la millor en Festa Major, és el que hem pogut presenciar en la XX Diada Castellera d'aquest diumenge 28 de juny. Amb un calor sufocant, com sòl passar en aquestes dates, malgrat l'actuació sigui per la tarda, ha començat a les 6 en punt amb els pilars de 4 de rigor entrant a plaça des del Carrer Major per part de les 3 colles.

Un cop les tres han estat a plaça ha començat l'actuació dels Castellers de Sant Cugat, Minyons de Terrassa i Castellers de Sants. Teníem esperances de veure una actuació històrica per part dels egarencs doncs la propera setmana és la seva Festa Major i aquesta actuació els havia de servir d'assaig amb públic però un contratemps de darrera hora d'un dels seus puntals - l'enterrament dels escaladors morts fa uns dies al Kirguizistan - no ha permès que els malves poguessin desplegar tot "l'arsenal".

L'actuació però no estava exempta de reptes. Els de casa, els Castellers de Sant Cugat, volien començar més d'hora que mai amb la tripleta de vuit. La darrera la van fer pel concurs de Tarragona. I ho han aconseguit. Amb regust agre-dolç però. Perquè en la segona ronda, la del 2d8f, "només" l'han carregat. Que es diu ràpid per la colla verd Collserola a aquestes alçades. En la primera ronda havien descarregat amb solvència el 3d8 i en la tercera han descarregat el "carro gros", el 4d8. En Biel Samsó, en declaracions a aquest mitjà, ha mostrat la seva alegria per la gesta que havien fet a aquestes alçades de temporada, "hem treballat molt i molt bé per arribar fins aquí i el millor de tot és que ens queda molta temporada per endavant per fer molts bons castells encara, estem contents".

La segona colla a actuar en totes les rondes han estat els Minyons que, malgrat no poder fer l'actuació esperada d'una colla de gamma extra sí que ha demostrat el seu mestratge amb els tres castells, cap d'ells fàcil, malgrat que quan els fan ells ho sembli. En primera ronda han descarregat el 5d8, el 4d9f en segona i el 2d8f a la tercera. Preparats per una Festa Major que augura una actuació espectacular que a qui agradi els castells no se l'hauria de perdre, tenint-los com els té aquí a tocar.

I pel que fa als amics de Sants, que solen quedar sempre molt bé quan vénen a aquesta plaça, no han estat menys avui. Han començat descarregant un 2d8f, el 3d9f a la segona ronda i un 4d8 per acabar. S'ha de tenir en compte que els de Sants comencen més tard la temporada i fer aquests castells a aquestes alçades estar molt i molt bé.

Per acabar l'actuació d'enguany, les colles de Terrassa i Sant Cugat han alçat tripleta de pilars de 5 i la de Sants un vànol de 5. I tot seguit han celebrat una actuació de 9 de les que no es veuen tant sovint a la nostra ciutat. Cosa que hem d'agrair als nostres castellers que fan l'esforç de pujar el nivell de les actuacions de Festa Major.

...

Primer intent de transmissió en directe d'elCugatenc

Ens feia molta il·lusió aquesta diada de Festa Major. Com sabeu fa només 15 dies que vàrem començar a publicar com a mitjà en línia però portàvem ja un temps treballant amb la productora de vídeo Vídeo-Vallès per poder realitzar transmissions en directe d'actes d'entitats de la nostra ciutat. I què millor per començar que una diada castellera de Festa Major?

Per nosaltres era una prova de foc i tots els ulls estaven sobre nostre. Feia dies que ho havíem preparat amb els castellers, hem desplegat un bon equip tècnic, en són testimonis qui estaven a plaça, i la gent del nostre mitjà hem estat al peu del canó en la transmissió. A més volem agrair molt i molt la col·laboració dels Castellers de Sant Cugat que ens van ajudar a trobar una persona que ens ajudés en la transmissió pel que fa als coneixements tècnics. En Roger Travesset ha estat amb nosaltres a la taula de comentaristes en la transmissió, que hem gravat igualment per oferir-vos-la en diferit. En Roger, és veí ara de Sant Cugat, però té molts anys al darrera de casteller a Gràcia i a Minyons.

Què ha passat? No volem carregar culpes sobre cap altre que nosaltres mateixos. Els mitjans no han estat suficients. Si la línia d'ADSL no ho és haurem de posar més recursos. El que està clar és que no podem crear expectatives i després no respondre-les. Però, com els castellers, no defallirem. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article