Art al carrer per la Festa Major Alternativa

per Anònim (no verificat)

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Paula Cros(Crònica i fotografies)

Una dotzena de graffitis han il·lustrat els jardins de la Penya Regalèssia aquest diumenge 28 de juny. La FM Alternativa ha organitzat per tercer any consecutiu el Concurs de Graffitis i Art Mural Jaume Castañé i Campmany. Els artistes han estat acompanyats per música en directe mentre pintaven els graffitis.

Nou plafons verticals i dos horitzontals restaven en blanc a les 18h. A banda i banda de cada un d’ells, un o dos artistes esperant per realitzar els seus graffitis. Els participants havien d’estar prèviament inscrits a través de la pàgina de facebook de la FM Alternativa o de la web. Un total de 17 persones s’han inscrit al concurs: 5 parelles i 7 de forma individual. Alguns graffiters han improvisat i d’altres, en canvi, duien un esbós de l’obra. El més jove ha participat amb només 11 anys i un altre ha dut els seus fills amb ell. Així doncs, ha estat una activitat per a totes les edats i per a tot tipus d’interessats.

Els plafons, col·locats en línia, han començat a omplir-se de color cap a les 18.20h. A una banda, la taula amb els esprais i una capsa per dipositar els vots del públic. Tot el material ha anat a càrrec de l’organització, que també ha preparat cartrons per evitar tacar la gespa. Cap a les 19h hi havia un públic considerable al voltant dels graffiters. També els més petits han gaudit participant-hi. Desenes de nens s’han sumat a l’activitat pintant amb esprai alguns dels cartrons.

...

Després que els assistents efectuessin les seves votacions s’ha fet el recompte. S’ha valorat que l’obra fos a color i amb algun element simbòlic. També ha estat imprescindible la presència d’elements de pensament crític o contestatari, “qualsevol cosa que apel·li a la reflexió o convidi a la transformació social”, es demanava a les bases del concurs.

Els premis pels tres finalistes han estat sis esprais que podien escollir els guanyadors. Pel graffiter més votat, a més, hi havia un sopar i diverses consumicions a alguna barra de la FMA de franc. El graffiti guanyador ha estat el número 10, que duia el lema “Qui sembra la misèria recull la ràbia”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article