L'Esbart preestrena l'espectacle "Tants records"

per Anònim (no verificat)

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Celia Sales, Xavier Boix (text) i Celia Sales (fotografies)

El Cos de Dansa de l’Esbart de Sant Cugat ha fet la preestrena del seu nou espectacle Tants records a la nostra ciutat.

La preestrena d'aquest espectacle de dansa ha tingut lloc a la Plaça de l’Om i se n’han fet dues sessions: la primera a les 20.3oh i la segona a les 22.30h. A més, l’actuació ha comptat amb la música del Pere Martínez Quartet en directe. Aquest projecte ha estat premiat, tal com explicàvem fa 2 setmanes, amb la beca Jaume Casademont 2015, i suposa, entre d'altres, un guardó en metàl·lic de 2.500€. L'espectacle, dirigit per Laia Martínez, s'estrenarà també a l'octubre, a la Fira Mediterrània de Manresa.

La primera sessió ha omplert la Plaça de l’Om de gom a gom. S'han ocupat tots els seients i molta gent ha hagut de veure l’espectacle dempeus. Els músics Pere Martínez, Rubén Flores, Martín Meléndez i Xoan Sánchez han estat els primers a pujar a l’escenari. El grup ha començat a tocar música fusió: flamenc en català. A poc a poc, els ballarins, s’han incorporat a l’escenari, tot realitzant una barreja de diferents estils de dansa que recorren la memòria de diferents generacions. En finalitzar la primera peça, els ballarins han anat a canviar-se de vestuari. Al costat de l’escenari hi havia unes quantes camises i vestits penjats d’un fil subjecte a dos arbres. Al llarg de l’exhibició, el cantant, Pere Martínez, s’ha anat movent per l’escenari i ha participat en algunes peces. En acabar, un fort aplaudiment i moltes felicitacions per part de familiars i amics han envoltat aquests artistes.

...

 

Cultura = a fusió

L'Esbart no esgota la seva capacitat de sorprendre'ns i una vegada més ho ha fet. Aquest cop fusionant la música en directe amb la dansa i portant la primera a l'escenari i imbricant-la dins la peça com si fos un tela fina a la que se li està fent un punt de creu. Un cantant de veu preciosa que va movent el seu cos per l'escenari convertint-se en un personatge més del cos de dansa, el que suposa un repte pel grup musical i òbviament per l'esbart.

Però no només això, sinó que també s'han atrevit, com ho han fet amb altres "mites", a fusionar la cançó catalana i tradicional amb el flamenc. Perquè és la viva imatge del país que tenim, almenys d'una part. I surt una barreja potent, arriscada. Però què és sinó la cultura? Risc, innovació, barreja, tradició, treball, tot això és el que va posar davant el públic l'Esbart Sant Cugat ahir a la tarda i a la nit en doble actuació. Ah! i a les 10, un altre ple de gom a gom, com passa amb la dansa a Sant Cugat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article