Carles Brugarolas abandona el govern però manté la regidoria

per Miquel Margalef

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Carles Brugarolas i Mercè Conesa en la roda de premsa per anunciar el canvi de cartipàs. Foto: Miquel Margalef 

El fins ara Tinent d’Alcalde d’Economia, Empresa, Ocupació i Recursos Humans, Carles Brugarolas, va anunciar el 30 de juny que deixa aquesta cartera per iniciar un projecte empresarial personal, del qual no ha volgut detallar ni els sector ni el projecte en sí. Malgrat abandonar la seva capacitat executiva, l’extinent d’alcalde no deixa l’acta de regidor i seguirà assistint als plens i comissions. Deixarà de rebre un sou fixe per rebre només les dietes de regidor, fet que suposarà un estalvi de 50.000 €.

Tant l’alcaldessa, Mercè Conesa, com el propi Brugarolas han volgut deixar clar que aquesta decisió només té com a factor decisiu l’aparició d’aquest nou projecte empresarial, en cap cas té cap relació de col·lisió entre partits. En aquest sentit, Brugarolas ha volgut demanar disculpes al seu partit, Demòcrates de Catalunya, per perdre una cartera tant important com la d’Economia. També ha destacat que la decisió estava a sobre la taula des de ja feia temps i que s’ha anat dialogant i parlant fins arribar a la conclusió actual. “La decisió allibera i garanteix l’estabilitat”, exemplificava Brugarolas.

Aquest moviment, però, no afecta l’acord entre Convergència i Demòcrates que es va signar al principi del mandat. De fet, Carles Brugarolas ha ressaltat que el pacte ja preveia casuístiques com aquesta. El demòcrata seguirà formant part del govern de la ciutat però sense cap cartera atorgada i sota les sigles de CDC. D'aquesta decisió i moviment es farà una dació de compte al Ple. L'oposició no s’hi podrà negar.

El fet que Brugarolas mantingui la regidoria impedeix que s’hagi d’incorporar un nou regidor de les llistes de CiU al Ple. Si això hagués passat, el número 12 de la llista electoral de la ja desapareguda Convergència i Unió, Xavier Cortés, hagués entrat al Ple i segurament hagués format grup municipal propi sota les sigles d'UDC, reduint la majoria simple de CDC a 10 regidors. 

Tot i això, Mercè Conesa ha negat de manera rotunda que aquest element s’hagi tingut en compte a l’hora de prendre la decisió. En aquest sentit, l’alcaldessa ha confessat que ha intentat convèncer a Brugarolas perquè no abandonés la tinença d’alcaldia, però quan ha vist que això ja era impossible li ha demanat que es quedés al govern per la seva “expertesa i experiència” que no vol perdre.

Com queda repartida la cartera d’economia?

A afectes pràctics la renúncia de Brugarolas suposa que la seva cartera es dividirà i algunes carteres assumides actualment per alguns tients d’alcaldes canviaran de mans. Carmela Fortuny passarà a controlar l’àrea de Presidència i seguirà tenint la Cultura i la Promoció de la ciutat. D’aquesta manera, Cristina Paraira, que fins ara controlava l’àrea de presidència, serà la Tinent d’Alcalde d’Entorn Urbà, Seguretat Ciutadana i Mobilitat.

Damià Clavet serà el més afectat per la marxa de Brugarolas ja que passarà a controlar els pressupostos de l’Ajuntament i perdrà la cartera de Mobilitat, que com ja hem vist se l’ha quedat Paraira. Calvet serà a partir d’ara Tinent d’Alcalde d’Urbanisme i Planificació Econòmica i Hisenda. Joana Barbany passarà de regidora a Tinent d’Alcalde de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Govern Obert. Esther Salat absorbirà la cartera d’Ocupació.

D’aquesta manera, el cartipàs municipal quedarà definit de la següent manera:

-Cristina Paraira: tinenta d’alcalde d’Entorn Urbà, Seguretat Ciutadana i Mobilitat.

-Carmela Fortuny: tinenta d’alcalde de Presidència, Cultura i promoció de la Ciutat.

-Damià Calvet: tinent d’alcalde d’Urbanisme i Planificació Econòmica i Hisenda.

-Susanna Pellicer: tinenta d’alcalde de Polítiques del Cicle de la Vida i Progrés Social.

-Joana Barbany: tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Govern Obert.

Pel que fa a les regidories, queden de la següent manera:

-Joan Puigdomènech: regidor de Medi Ambient (adscrit a la tinença d’alcaldia de Cristina Paraira).

-Eloi Rovira: regidor d’Esports i Joventut (adscrit a la tinença d’alcaldia de Carmela Fortuny)

-Esther Salat: regidora d’Educació, Universitat, Família i Ocupació (adscrita a la tinença d’alcaldia de Susanna Pellicer).

-Mayte Pérez: regidora de Comerç (adscrita a la tinença d’alcaldia de Joana Barbany).

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article