Un anuari en paper per celebrar el primer any d'elCugatenc

per Jordi Pascual

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Detall d'una de les pàgines de l'anuari.

El 12 de juny va fer un any del llançament de la web d'elCugatenc. Ja llavors la redacció del diari treballava en una promesa que havia fet a tots els subscriptors anuals de suport, elaborar un anuari on es recollirien amb peces indèdites alguns dels temes més rellevants de l'any. La publicació ja ha estat enviada a imprempta per tal que pugui veure la llum a principis de la segona quinzena de juliol i així, la gent que vulgui emportar-se elCugatenc de vacances, ho pugui fer en paper.

Aquesta primera edició fa un repàs a les principals notícies publicades pel diari durant el seu primer any de vida (juny 2015 - maig 2016) i selecciona quatre altres grans temes: la fragmentació política municipal, el tancament de Delphi, l'economia social i solidària i la força de l'esport femení. En total, un editorial, un recull d'allò més destacat de l'any, quatre articles d'opinió, dos reportatges, dotze entrevistes, un article d'anàlisi i una infografia.

Tot plegat queda recollit en un exemplar de 70 pàgines amb la mida d'un llibre de butxaca. El disseny, fet pel mateix equip d'elCugatenc, tracta d'aprofitar al màxim l'espai però sense renunciar a imatges i elements gràfics que acompanyin la lectura. Tant el disseny com el format pretenen tenir la menor petjada petjada ecològica possible així com fer-lo fàcil de transportar. És per això que s'ha triat la mida de 15 per 21 centimètres i l'imprimirà l'Editorial Pol·len, que garanteix el respecte al medi ambient. En total s'han estalviat 15 grams de diòxid de carboni, 2 grams de residus, 1 litre d'aigua, 1 megajoule d'energia i 12 grams de matèries primes per cada exemplar.

L'Anuari 2015-2016 elCugatenc tindrà una tirada inicial de 150 exemplars, part dels quals aniran a parar als subscriptors que el tenen de recompensa. És una xifra humil per tal de començar a incidir fora de la pantalla i arribar a públics que potser no s'informen a través de la xarxa. Es preten tant recompensar els subscriptors com arribar a nova gent i els lectors ja existents però no subscrits.

Per tal d'adquirir-lo, caldrà contactar amb elCugatenc per qualsevol de les vies disponibles (correu electrònic, Twitter, Facebook o comentant a la web). També es treballa per tal de facilitar algun lloc de venda físic tot i que fins el moment no n'hi ha cap assegurat. El preu de venda serà de 7€. A més, a falta de determinar data, es farà una presentació pública en què també es podrà adquirir.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article