Una sentència anul·la la modificació del contracte per a la gestió del Complex Esportiu de Valldoreix

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Amb la modificació del contracte, l'empresa va ampliar les pistes de pàdel. Foto: Complex Esportiu de Valldoreix.

L'EMD va adjudicar la gestió del Complex Esportiu de Valldoreix a Eventing Esports Cinc el 30 de gener del 2003. Llavors s'hi preveia la posada en marxa d'un servei de bar restaurant que implicava a l'empresa el pagament d'un cànon del 20% del resultat positiu. Al compte d'explotació s'havien d'incloure els beneficis. Si bé, en una sessió plenària extraordinària el 30 d'octubre del 2012, amb majoria absoluta de CiU-Actuem i Josep Puig com a president de la institució, es van aprovar la incorporació d'algunes modificacions.

A partir d'aquell any, l'empresa passaria a ser propietària del subministrament energètic, tant gas com llum, i l'EMD passaria a subvencionar la despesa. Pel que fa a l'aigua, continua apareixent l'administració com a propietària però amb una limitació de consum de 8.800 m3 que abans no apareixia enlloc. Alhora desapareixia el cànon del 20% i la possibilitat de trencar el conveni si hi havia dèficit continuat.

Fora dels subministraments, els canvis també van permetre que l'empresa ampliés d'una a quatre pistes de pàdel les instal·lacions i a permetre-li fer accions de millora, tot assumit per Eventing Esports Cinc. Alhora, la concessionària prenia la prestació gratuïta del servei de natació escolar durant tot el curs per a 100 alumnes i dos cops a la setmana per als alumnes de l'Associació Prodisminuïts Físics i Psíquics. A canvi, l'empresa havia de desistir de tots els recursos contenciosos administratius que tenia en marxa.

Aquesta operació no va ser vista amb bons ulls per l'Associació Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix que, al novembre del mateix any, va presentar un contenciós-administratiu en contra de la resolució presa pel Ple de l'EMD. L'entitat i Pablo Alonso formaven la part denunciant amb un recurs sobre l'administració i l'empresa. Tots quatre actors, tal com es pot veure a la sentència del procés judicial, coincidien en dir que les accions denunciades s'havien fet; la clau era saber si era legal o no.

Tal com s'explica a la resolució judicial del Jutjat del Contenciós Administratiu número 4 de Barcelona, les administracions poden fer canvis “per raons d'interès públic” i complint les normes que estipulen el funcionament de la contractació pública. Si bé, la jutgessa considera que no hi ha prou justificació pel que fa a l'interès públic i, alhora, els canvis afecten a aspectes essencials del contracte i, per tant, esdevé una mena de segon contracte adjudicat irregularment perquè no s'ha fet cap concurs públic.

La justícia, finalment, ha donat la raó als veïns en una sentència emesa el 30 de juny sense castic econòmic a l'EMD però amb l'anul·lació i deixada sense efecte de les modificacions fetes al 2012. Per tant, ara tot haurà de quedar tal com es va adjudicar al 2003. La sentència pot ser recorreguda amb un recurs d'apel·lació que provocaria la continuació del litigi.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article