Es presenta el programa d'emprenedoria IN-versa per acompanyar a projectes empresarials incipients

per Xavier Boix

Economia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Lluís Godayol, Carles Brugarolas, Lluís Fernández i Alexia Porqueras (SC Trade Center). Foto: Xavier Boix

L'empresa INpulsa, la Fundació Sant Cugat Actiu - depenent de l'ajuntament - i el centre d'emprenedoria Trade Center, van presentar ahir el nou programa d'acompanyament a projectes emprenedors "IN-versa", que iniciarà el seu camí el proper mes de setembre.

Aquest programa, que compta amb una subvenció del 100% de l'ajuntament en aquesta primera edició, vol donar a projectes empresarials un marc teòric i pràctic en un període relativament curt - quatre mesos - per tal que es facin realitat. A partir d'avui mateix, aquells projectes tant de joves emprenedors/es que comencen com d'aquelles persones que tenen una idea per dimensionar la seva empresa, o que tenen una habilitat però no saben on anar o que compten amb tecnologia però els falta metodologia o potser el que els falta és saber vendre el que produeixen, poden entrar en aquest enllaç i presentar-se a la convocatòria.

Una convocatòria on, segons en Lluís Godayol, responsable de l'empresa formadora Inpulsa, participaran d'entrada un màxim de 5 o 6 grups, tenint en compte que es tractarà de projectes col·lectius. Les inscripcions es poden fer fins el 30 de juliol.

Què és l'emprenedoria IN-versa?

Aquest nou procediment de formació és un acompanyament actiu dels nous emprenedors que, com va manifestar en Godayol, no són només gent jove "sinó tothom que vol reempendre o reinventar-se i que des del primer minut estarà practicant, practicant i practicant". En un moment de canvi d'època, segons Godayol, "cal que les empreses es reinventin per ser útils, perquè tenim un projecte quan tenim una proposta de valor real, un client concret".

Aquest programa en concret combinarà una metodologia d'acompanyament anomenada "learn by doing" o aprendre fent i estalviant temps, doncs aquest tipus de projectes no poden permetre's estar massa temps entre que es constitueixen i comencen a facturar. L'allotjament d'aquests projectes serà al Trade Center de Sant Cugat, un altre dels signants del conveni, que es preocuparà perquè els components de l'equip estiguin en unes condicions laborals "competitives" i en un ambient amb sinergies. Cal tenir en compte que la única despesa que tindran els participants és el pagament de la residència en aquest centre, 115€/mes que comporta un lloc de treball exclusiu en un despatx compartit per altres professionals, avantatges de client, accés a totes les instal·lacions i serveis del centre de negocis i accés al despatx els 365 dies de l'any, durant 2 anys prorrogables.

El programa, que dura 4 mesos, avaluarà i fixarà des de l'equip de treball fins les polítiques de màrqueting, vendes i comunicació, l'organització, les finances i les qüestions legals. Per a tot això comptaran amb mentors i tutors (advisors), els primers de forma indivualitzada 1 hora cada 2 setmanes i els segons de forma col·lectiva 1 hora a la setmana.

Des de l'ajuntament, tant el gerent de la Fundació Sant Cugat Actiu, Lluís Fernández, que va obrir la presentació, com el tinent d'alcalde de promoció econòmica, Carles Brugarolas, van mostrar-se contents d'aquest nou programa perquè és una nova forma de crear ocupació. Segons Fernández "és una nova col·laboració públic - privada on tothom se sent ben representat i el cos públic és cada cop més petit". I en Carles Brugarolas va ressaltar el fet, un cop més, que a Sant Cugat "es rebutgés en el seu moment el model d'incubadores públiques, que al final tenen preus comparables, i que s'hagi primat els acords amb centres d'emprenedoria privats com el d'avui, amb l'ajut de l'ajuntament". A més, va ressaltar que en aquest acord "hi ha un itinerari integral" i es va comprometre a "omplir els buits que queden amb les oportunitats que ens dóna l'entorn del CIT".

En definitiva, aquest és el model de l'actual equip de govern municipal. Un model que ha quedat referendat en les darreres eleccions municipals de forma important i que segons Brugarolas seguirà sent així, amb aquest centre d'emprenedoria i d'altres, en el futur "per crear més i millor ocupació".

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article