Un nou director d'àrea i noves retribucions per al govern i l'oposició

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La marxa de Brugarolas ha anat lligada a altres canvis en l'estructura gerencial del cartipàs. Foto: Jordi Pascual

El Ple de juliol ha aprovat crear la plaça de director de promoció econòmica i obre la porta així a la selecció d'una persona que ocupi el càrrecs que fins el moment es desenvolupada des de la fundació Sant Cugat Actiu. Esdevé així la cinquena modificació de cartipàs en un any que va unida a la marxa de Carles Brugarolas de la cartera d'Economia. L'oposició lamenta no haver estat informada de la renúncia de Lluís Fernández del càrrec i demana una redefinició de la tasca de la fundació.

Això se suma, alhora, a l'adjudicació de la plaça de director de seguretat creada al març. Després d'un procediment de selecció obert, enlloc de la selecció directa com a càrrec de confiança, nascuda per les crítiques de l'oposició, el govern ha decidit situar-hi Jaume González Moreno, que havia estat tinent de policia a Ripollet, i, segons Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Presidència, Cultura i promoció de la Ciutat, té “una llarga experiència en l'àmbit”.

En tots dos punts l'oposició es va mostrar indignada amb el que consideren una improvisació del govern en la composició del cartipàs. Núria Gibert, portaveu de la CUP-PC, va lamentar que l'estructura del govern s'hagi anat engreixant des de principi de mandat, a més de no compartir la utilitat de la plaça de cap de seguretat. Aldo Ciprian, portaveu de Ciutadans, va criticar a l'alcaldessa les vegades que no ha acudit a les comissions informatives de seguretat, àrea que capitaneja, tot i que va votar a favor d'atorgar la plaça a González com a possible solució al descontrol.

Si bé, aquell punt amb relació amb el cartipàs amb més debat ha estat les retribucions. S'introdueixen els canvis en les tinences d'alcaldia arran de la recomposició del govern però també la possibilitat que els portaveus de l'oposició s'acullin a una dedicació exclusiva amb un salari de 35.000€ a l'any així com una variació de les dietes per a la resta de regidors amb, per exemple, 500€ per assistència a Ple o 470€ a comissions informatives.

Ciprian és el més crític amb aquest nou model perquè considera que per no fer de la política un ofici s'ha de treballar amb dietes. Álvaro Benejam, del PP, per la seva banda, considera que la modificació ha estat “feta a mida per a algunes persones”. Pere Soler, del PSC, considera que la dedicació s'hauria de fer extensible a tots els regidors perquè sinó és “insolidari”.

CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA donen ple suport a la proposta del govern pel respecte a la forquilla salarial i poder-se dedicar exclusivament a la ciutat per la mida de Sant Cugat. Núria Gibert, de la CUP-PC, va dir que ella mateixa ha hagut de deixar la seva feina per tal de poder-se dedicar a coordinar el grup municipal i que les dietes no resolen el problema. Finalment, les noves retribucions han estat aprovades amb els vots favorables de tots els grups polítics llevat de les abstencions de PSC i PP i el vot contrari de Ciutadans.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article