L’Anuari d’elCugatenc ja és una realitat

per Miquel Margalef

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Al voltant de 20 exemplars es van vendre al llarg de la presentació. Fotos: Jéssica Mora. 

L’Anuari 2015-2016 d’elCugatenc ja ha arribat a Sant Cugat i està a l’abast de tothom. El llibre de butxaca de 70 pàgines, que recull peces inèdites realitzades per l’equip de redacció d’aquest diari, ja ha arribat de la impremta. Una sala Pins del Vallès plena va acollir ahir, 19 de juliol, la presentació de l’Anuari i li va donar la benvinguda. Podeu recuperar tota la presentació en aquest vídeo -l'acte comença a partir del minut 2:45 del vídeo.

En aquesta primera edició, que ha arribat poc després d'haver complert un any del llançament de la web, es fa un recull dels temes clau de l'actualitat santcugatenca del primer any (juny 2015 - maig 2016) d'elCugatenc. Amb una cronologia mensual es repassen els principals temes tractats pel diari en els seus primers 12 de mesos de vida.

Jordi Pascual, coordinador de l’Anuari 2015-2016, va desgranar la resta de continguts que es recullen en el llibre de butxaca, on destaca el reportatge que explica la fragmentació del Ple. Els resultats electorals van deixar un plenari molt fragmentat i això ha afectat de manera directa la relació entre govern i oposició. El reportatge en desgrana les claus principals.

Malgrat que aquesta és la primera peça que obre l’Anuari, sense tenir en compte les primeres pàgines d’autoreflexió del projecte elCugatenc i del seu primer any de vida, per a Pascual els altres temes també són importants. És per això que va destacar el reportatge i l’entrevista relacionada amb la marxa de Delphi de Sant Cugat, notícia que ha afectat molt negativament la ciutat. Per acabar amb el repàs del que es pot trobar en l’Anuari 2015-2016 també es va ressaltar l’entrevista en format de reportatge sobre l’esport femení a Sant Cugat.

A més, Pascual va voler destacar la coherència del projecte: “Ètica vol dir que la impressió dels 150 exemplars de l’Anuari l’hagi realitzat Edicions Pol·len”. Per tal de tenir el menor impacte sobre el medi ambient, l'Anuari ha estat imprès per una empresa, Pol·len Edicions, que garanteix la reducció d'emissions i consum respecte a les impressions estàndards.

Ja en un àmbit més general, Xavier Boix, redactor d’elCugatenc, va posar èmfasi en la necessitat que aquest diari continuï creixent per tal de poder arribar a tots els santcugatencs. En aquest àmbit també va expressar que la clau d’aquest projecte són les subscripcions, ja que elCugatenc vol continuar sent lliure i independent gràcies al suport dels seus lectors.

De fet, l’Anuari l’han fet possible els subscriptors amb les seves aportacions econòmiques. És per això que la clau de l’èxit d’aquest mitjà, segons els mateixos impulsors, rau en l’expansió de la marca, les notícies en profunditat i peces informatives que diàriament ofereix elCugatenc. Boix ha demanat la màxima col·laboració de tots aquells que gaudeixen del diari perquè el facin córrer a les xarxes socials i als coneguts més propers.

En la ronda de preguntes, el públic va agrair la feina feta a la redacció per l’Anuari que tenien entre les mans, però també els hi ha posat deures. Molts dels subscriptors assistents van demanar que el diari teixeixi més fils amb les diverses entitats del poble per tal de generar les sinergies més positives possibles. En aquest sentit, la redacció d'elCugatenc ja s’ha posat en marxa per estudiar la viabilitat de les propostes, tenint en compte que només són quatre les persones que formen aquest mitjà.

On puc adquirir l’Anuari?

Per aquells que no vau poder assistir a la presentació, hi ha tres maneres molt senzilles per poder comprar el nou llibre de butxaca d’elCugatenc. Subscriure’s utilitzant l’opció anual de suport, que a part de tenir accés il·limitat al diari durant un any també inclou l’Anuari. La segona opció és per a aquells que només volen adquirir un únic exemplar o diversos sense subscripció. Per obtenir l’Anuari d’aquesta manera cal omplir un formulari i posteriorment es contactarà amb el sol·licitant.

La última opció per tenir entre les mans el primer paper d'elCugatenc és dirigir-se a la llibreria Alexandria Llibres (C/ Villà, 10) i comprar-lo in situ. Però per si encara teniu algun dubte de com aconseguir-lo, aquí ho expliquem pas per pas.  

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article