El regidor Dimitri Defranc valora quedar-se com a no adscrit

per Xavier Boix

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imatge del Ple amb Defranc, Gibert i Piqué, regidors de la CUP-PC. Foto: Jordi Pascual

En la darrera setmana ha saltat a la llum pública la crisi al Grup Municipal de la CUP-PC. El regidor Dimitri Defranc, candidat número 4 a les eleccions municipals en nom del Procés Constituent, deixarà el Grup Municipal després de fer pública la seva baixa com a membre d’aquesta organització.

Sembla, però, que aquesta situació no s’ha esdevingut en les darreres setmanes sinó que el problema ve de lluny. Malgrat no tenir valoració de la CUP, que no vol fer declaracions de moment, sí sabem que hi havia manca de coordinació i problemes en la priorització dels temes entre aquest regidor i els seus companys.

Hi havia manca de coordinació i problemes en la priorització dels temes entre aquest regidor i els seus companys

Segons Defranc la situació no semblava tant greu. Ell es limitava a “escoltar a aquelles persones que se li adreçaven com a càrrec públic i traslladar els temes al Grup”. Però la crisi es va exterioritzar per exemple quan va votar de forma diferent a la resta dels seus companys davant el plantejament que feia el govern municipal davant la situació en què es trobava Cal Castillo.

Des de Procés Constituent, el seu portaveu, Antonio Ontañón, explica a elCugatenc que des de ben d’hora hi va haver un problema d’adaptació amb el grup municipal, “se li va donar temps per reconduir la situació però s’ha fet insostenible”. Segons els seus ja ex-companys de partit, el regidor “té una forma de fer molt personal i prioritzava qüestions que no estaven en l’agenda política de la candidatura”. Aquesta situació va provocar “distorsions”. Segons Ontañón, Dimitri “és un activista nat però no assumeix el paper de regidor que es deu a una candidatura i al treball en equip”. Des de la comissió municipalista de la candidatura se li va plantejar que deixés el seu càrrec de regidor però no s’ho va agafar bé.

Davant aquesta situació, la CUP va demanar a Procés Constituent que decidís entre la seva renúncia o trencar el Grup Municipal però Procés creu que la feina municipal que s’està fent conjuntament és positiva i es va decidir a la reunió convocada dijous 14 de juliol que no s’havia de trencar la relació i, per tant, que Defranc havia de dimitir. La proposta de la CUP era que el substitueixi la número 6 de la candidatura, membre també de Procés, Bibiana Fontanet.

La CUP va demanar a Procés Constituent que decidís entre la seva renúncia o trencar el Grup Municipal

La setmana passada es va accelerar la situació quan en una reunió del Procés Constituent amb Defranc a la qual es va sumar la portaveu cupaire, Núria Gibert, sense saber-ho Defranc, se li va demanar, segons el regidor, que deixés el Grup de forma oberta, posant el càrrec a disposició del seu partit.

Una carta del propi Defranc adreçada a la gent del seu entorn es va filtrar i va arribar a Cugat.cat que se'n va fer ressò. En l'escrut, segons els portaveus de Procés, explicava els detalls de la reunió amb noms. A més, “semblava acusar de reticències pel seu origen equatorià a la seva organització i Grup Municipal quan posa en valor la relació amb entitats d’immigrants”, explica Ontañón, “això és ja prou motiu per demanar que cessi”.

Així doncs, davant la seva negativa en la reunió de dimarts 12 més la publicació de la carta, es va convocar una reunió de la comissió d’organització de Procés Constituent en què és la que va decidir per majoria el seu cessament. Segons Defranc aquest fet “és poc democràtic perquè, sent una situació com la que és, hauria de ser l’assemblea de l’organització política la que prengués aquesta decisió”. El portaveu del Procés afirma però que “ho decideix l’òrgan que va nomenar-lo candidat tot i que hem deixat que es participés en la reunió de forma oberta”.

Segons Defranc aquesta situació “és poc democràtica perquè hauria de ser l’assemblea de l’organització política la que prengués aquesta decisió”

A pregunta d’elCugatenc Defranc afirma que abans de deixar el seu lloc com a regidor vol parlar amb la gent i entitats que durant aquest temps m’han ajudat i donat suport en la seva tasca. Després acabarà de decidir si cessa o es queda com a regidor no adscrit. Pensa que “es deu a la gent que el va votar”. En el Ple de dilluns aquesta situació no es va exterioritzar però la crisi a la CUP-PC podria deixar el grup municipal amb un regidor menys.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article