L’economia social, una oportunitat per a l’ocupació

per Xavier Boix

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imatge del ple del Consell Comarcal. Foto: Consell Comarcal del Vallès Occidental

Dijous 21 es va celebrar un càpsula informativa a Sant Cugat per part de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès impulsada pel Consell Comarcal. Es tracta d’una iniciativa per tal de difondre i enfortir el sector de l’economia social a la comarca i també d’oferir una interessant fórmula d’intermediació i inserció laboral.

A la sessió, que se suma a les que ja s’han fet a altres localitats de la comarca, es presentà el projecte Sumant capacitats, sumant coneixement que té per objectiu posar en contacte 60 persones desocupades i 20 activitats econòmiques del sector de l’economia social. A dia d’avui ja hi ha més de 40 persones interessades a participar-hi i apuntades a la seva borsa.

És el SOC qui subvenciona aquest projecte dins el Programa d’ajuts a projectes innovadors i experimentals i ja s’han portat a terme 8 càpsules informatives sota el nom “L’economia social, una oportunitat per a l’ocupació”. La primera va ser a Palau-solità i Plegamans al mes de maig i la darrera ha estat aquesta setmana a Sant Cugat. Al llarg del mes de juliol continua la difusió del projecte i les tasques de formació i capacitació intensiva als ajuntaments de la comarca amb la realització d´un total de 4 càpsules més ja confirmades, així com el seguiment i tutories personalitzades als beneficiaris adscrits al projecte.

El projecte Sumant capacitats, sumant coneixement té per objectiu posar en contacte 60 persones desocupades i 20 activitats econòmiques del sector de l’economia social

Els beneficiaris de la borsa tenen perfils molt diversos i coincideixen amb una clara voluntat per treballar i adquirir nous coneixements en el sector de l’economia social i solidària. Les persones que participin al projecte rebran un procés individual d’acompanyament per a identificar el seu àmbit de coneixements i  capacitats per, posteriorment, treballar de forma col·laborativa amb les diferents activitats econòmiques que participin en el projecte.

Les cooperatives i altres tipus d’entitats i empreses socialment responsables tenen, amb aquesta iniciativa, una interessant oportunitat per ampliar el seu compromís social, donar-se a conèixer, posar en comú les seves expectatives de negoci, i compartir necessitats ocupacionals i de serveis. A partir d’un treball intens amb totes elles s’identificaran aquells aspectes que poden ser d’interès compartir entre elles i també amb persones desocupades interessades en participar en iniciatives socials.

De cara al segon semestre s’està treballant en la propera edició del Social Weekend Vallès, que es farà a Sant Cugat, coincidint amb la primera Fira de l’economia social i solidària promoguda per la Xarxa d’Economia Social Local. A més, també hi haurà un Concurs d´idees innovadores per a reptes socials i altres activitats-jornades vinculades al projecte i la Xarxa d´Innovació Social del Vallès.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article