Clubs i Ajuntament signen convenis plurianuals per valor de més de 300 mil euros

per Xavier Boix

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Els clubs signants de convenis amb Conesa i Rovira. Foto: Xavier Boix

S’han presentat els convenis que a partir d’aquest any vehicularan les ajudes econòmiques que l’Ajuntament realitza a les entitats esportives. Dimarts 26 quinze clubs de la ciutat van seure a la sala de plens per signar un per un el conveni plurianual que permetrà que a partir d’ara tinguin més estabilitat econòmica i menys cabòries administratives.

En el marc del Pla Estratègic de l’esport i amb l’ajuda de l’empresa que està assessorant en aquest aspecte, la regidoria d’esports encapçalada per Eloi Rovira ha treballat de forma individual amb cadascun dels clubs les necessitats, prioritats i oportunitats. Fins aquest mandat tots els clubs sense excepció s’havien de presentar a una convocatòria oberta a la qual havien d’aportar una documentació sovint molt feixuga per a entitats que no disposen de serveis professionals en la seva direcció.

Seran més de 300 mil euros durant els 3 propers anys els que s’adreçaran a aquests clubs que tenen punts en comú importants. Queda per un altre tipus de conveni les seccions esportives del Club Muntanyenc i onze entitats més que pel fet de rebre subvencions inferiors a 3.000 euros gaudiran de subvencions directes acordades a partir de les seves necessitats i que es preveu que sumin un total de 40 mil euros l’any.

A l’acte de signatura, al qual han assistit representants dels quinze clubs signants, l’alcaldessa Mercè Conesa i el regidor d’esports Eloi Rovira, la màxima autoritat de la ciutat ha volgut ressaltar el fet que la nova etapa de la regidoria d’esports està responent de forma més eficient a les entitats. També Conesa ha posat en valor el fet que en una època de restriccions pressupostàries se segueixi ajudant econòmicament a les entitats esportives “que mantenen una part de la cohesió social de la ciutat” i ha recordat que en aquest any “hi haurà un esdeveniment important com és la posada en marxa del nou pavelló de La Guinardera que significarà un canvi qualitatiu”.

Per la seva banda, Eloi Rovira ha destacat que aquests convenis són fruit d’una feina que ha durat diversos mesos “perquè feia faltar replantejar la relació entra l’Ajuntament i els clubs de forma més qualitativa, aquests van més enllà de l’activitat d’un any i volen desenvolupar els aspectes esportius però també els socials i formatius”.

Els convenis signats “són vius i els annexos s’aniran desenvolupant en els propers mesos”, ha remarcat Rovira que ha afirmat que aquests s’adeqüen a la especificitat de cadascun dels clubs. És per aquest motiu que les quantitats anuals són diferents en tots els casos i que, a més, s’ha d’afegir també el cost d’utilització de les instal·lacions municipals i criteris com els diferents esdeveniments que organitzen, participació en les festes locals, treball de base, etc. Les quantitats anuals són les següents:

ENTITAT ESPORTIVA – CLUB

IMPORT ANUAL

Júnior

12.000€

Club de Rugby

9.440€

Club Voleibol

9.500€

Mira-sol Baco

6.000€

Club de Handbol

6.000€

Futbol Sala Sant Cugat

4.500€

Club Patí Hoquei

7.000€

Penya Blaugrana

7.000€

Sant Cugat Esport FC

8.000€

UESC

9.700€

Olympic La Floresta

5.500€

Valldoreix FC

3.500€

Club Esportiu Valldoreix

5.500€

Gimnàstica Sant Cugat

4.700€

Qbasket

5.000€

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article