L’Associació Multicultural de Sant Cugat consolida el casal d’estiu

per Xavier Boix

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Participants al casal i a l'acte de clausura. Foto: cedida per Associació Multicultural Sant Cugat

Dijous 28 es va realitzar l’acte formal de lliurament de diplomes als nens i nenes que aquest any han participat al Casal d’estiu organitzat per l’Associació Multicultural de Sant Cugat. Aquest és un casal que es va organitzar per primera vegada l’any passat i que novament ha comptat amb l’ajuda econòmica de l’Ajuntament i de la Diputació que han aportat un i dos mil euros respectivament. L'activitat dels monitors és totalment voluntària.

En l’acte de tancament del casal d’enguany la quarantena d’infants participants i els seus pares van poder compartir imatges i explicacions del que s’ha fet durant les darreres setmanes. En aquest casal es realitzen els deures de l’estiu però també s’aprofita per fer sortides als voltants de la ciutat, com ara el Pi d’en Xandri, el Monestir, la piscina o el Caixa Fòrum. Durant els dies de casals els 14 monitors han traslladat a la canalla formació nutricional, amb els àpats de l’esmorzar de cada dia i formació informàtica.

Aquest casal és un recurs que va posar en marxa l’Associació Multicultural l’any passat en veure que hi havia moltes famílies que no tenien possibilitats per portar els seus fills als casals de la ciutat per qüestions econòmiques, horàries, culturals, etc. Si bé el primer any la quota era gratuïta, aquest curs s’estipulà que les famílies havien de pagar, encara que fos una quantitat simbòlica, 10 euros per tot el mes.

Lliurament de diplomes de participació. Foto: cedida per Associació Multicultural Sant Cugat

El primer any els usuaris d’aquest casal van ser gairebé de forma majoritària fills de famílies extracomunitàries de Sant Cugat, cosa que no es va valorar positivament per part de l’organització. Aquest any però un 30% dels participants provenen de famílies autòctones.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article