Bollywood enmig de Collserola

per Xavier Boix

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L'Associació Nataraja en plena actuació a Sol i Aire. Foto: Xavier Boix

Pot sorprendre el títol d’aquesta notícia però si divendres 29 va ressaltar algun fet a la inauguració de la Festa Major de Sol i Aire va ser l’actuació de l’Associació Nataraja, un grup de dones de La Floresta, Les Planes, Sant Cugat, Rubí, que van fer les delícies del públic amb els balls procedents de la Índia i que tants èxits han donat a les estrelles de cinema d’aquest país.

Una inauguració que va comptar amb una important presència política, la festa major de Sol i Aire sembla que s’ha tornat en l’acte final de curs ja, que comportà segurament la densitat més alta entre polítics i veïnat de totes les festes de la ciutat. Hi éren, a més de l'alcaldessa, el tinent d'alcalde Damià Calvet, el regidor d'esports i joventut Eloi Rovira, el regidor i president del Consell de Barri de La Floresta Ramón Piqué de les CUP, les portaveus d'ERC i ICV, Mireia Ingla i Roser Casamitjana, els de C's i PSC, Aldo Ciprián i Pere Soler i els regidors Ferrán Villaseñor, Èric Gómez i Sergio Blázquez. Perquè aquest barri situat enmig de Collserola, a mig camí entre l’Arrabassada i el pantà de Can Borrell, compta amb una setantena d’habitatges que suposa entre 150 i 200 veïns i veïnes.

A les nou de la nit va donar la benvinguda a la gent present el president de l’Associació de Veïns Manel Soler, una benvinguda que no va passar per alt el temps que feia que l’alcaldessa no els acompanyava en aquest acte, cinc anys i que va recordar la necessitat d’aquesta trobada per regalar-se uns dies de festa. Posteriorment va donar la paraula a la pregonera d’enguany que va ser una de les veïnes del barri, que fa 3 anys que hi viu, l’ambientòloga i oceanògrafa Clara Rovira Lage.

Rovira va ressaltar tres fets importants: la solidaritat entre el veïnat, la vinculació amb la natura i la necessitat de la cura de l’entorn

Una acció que té com a principal referent l’associació ambientalista el Mussol i que va fer una primera actuació al Pantà de Can Borrell, un espai molt important des del punt de vista natural de Collserola per la seva abundant flora i fauna. A partir d’ara caldrà seguir treballant en la cura d’aquest espai però sobretot en un seguit d’accions que ja tenen calendari i objectius i que concreten en la recuperació de la flora i fauna autòctona i l’eliminació de les espècies invasores, així com la cura dels voltants del barri.Rovira va posar de relleu el privilegi de viure en un racó com aquest, rodejat de natura per arreu, en comparació amb el seu antic domicili a Barcelona. Però va ressaltar tres fets importants: la solidaritat entre el veïnat, la vinculació amb la natura i la necessitat de la cura de l’entorn. El veïnat és solidari, segurament per força per la seva especial ubicació i perquè tenen lluny de casa tots els primers serveis bàsics però que a més ho posen en pràctica cada dia amb l’ajuda mútua. Afegí a aquest fet l’especial vinculació amb la natura que els envolta perquè la gent que hi viu ho fa sobretot perquè els agrada viure en un espai privilegiat com aquest, posant per sobre aquesta virtut a les desavantatges que comporta viure desconnectat de la resta de Sant Cugat. I, per finalitzar, va explicar la nova acció ambiental que està en marxa des de fa uns mesos, en la que ella mateixa participa com a professional especialista de forma voluntària, en coordinació amb el Parc de Collserola i l’ajuntament.

Finalment va ser l’alcaldessa Mercè Conesa la que va tancar el pregó d’inici de la Festa Major. Conesa va recordar també el privilegi i el compromís del veïnat de Sol i Aire i va mostrar la seva intenció de seguir endavant amb aquelles qüestions que gràcies a l’empenta i la perseverança de l’associació de veïns s’han anat aconseguint, la darrera la instal·lació de la xarxa de clavegueram. I com a qüestió més important i va haver un nou compromís públic d’avançar en el planejament urbanístic del barri perquè no quedi cap dubte sobre els drets i deures dels qui hi viuen. “Estem treballant en l’ERE i com a vicepresidenta del Consorci del Parc em comprometo a posar fil a l’agulla”, va afirmar.

Imatges de l'acte d'inici de la Festa Major de Sol i Aire. Fotos: Xavier Boix

L’acte va acabar, com hem avançat amb una mostra de balls de l’Associació Nataraja i un sopar fred que va fer les delícies del públic i del que escriu aquest article en un espai on s’hi està tant bé per les nits d’estiu que no marxaries mai. Aquest cap de setmana segueix la festa amb un curs sobre la utilització dels desfibril·lador i les pràctiques del grup d’autoprotecció i la benvinguda al grup de joves com a actes més destacats. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article