L’Ajuntament afegeix nous edificis al contracte de neteja amb Clece

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Acte al Centre d'Art Maristany, un dels equipaments afectats. Foto: Jordi Pascual

Amb la neteja dels edificis públics municipals externalitzada en l’empresa Clece, del grup ACS, i en marxa des de l’1 de març del 2015, la Junta de Govern del 31 de maig va aprovar modificar alguns criteris del contracte per ajustar-se a les necessitats vigents. El servei de neteja passa a incloure també la Biblioteca de Volpelleres, la Zona Esportiva Municipal de La Guinardera, la Jaume Tubau, el Centre d’Art Maristany i part de l’edifici de l’antic Ajuntament.

Representen 3.030 metres quadrats més. L’àrea de qualitat urbana ho va permetre perquè en el contracte inicial es preveien modificacions a l’alça de fins a 6.295 metres quadrats. L’augment del cost no supera el 10% del total. Són 142.500,10 euros més a l’any (IVA no inclòs). L’empresa va donar el vist i plau a la modificació, que s’aplica des de l’1 de juny.

En la modificació no es fa esment a cap altre canvi. Quan el concurs es va licitar, es va atorgar a Clece perquè havia aconseguit millor puntuació que la resta d’empreses tant pel que fa a l’oferta econòmica com la resta de factors. Va aconseguir 93,24 punts sobre els 100 possibles, 6 per sobre de la segona classificada, Eulen. També s’hi va presentar Valoriza Facilites, que actualment s’encarrega de la neteja dels carrers de la ciutat. El llavors portaveu del PP, Jordi Carreras, havia estat el representant escollit pels grups de l’oposició a la Mesa de Contractació tot i que finalment no va acudir i es va aprovar l’adjudicació perquè es complia el quòrum.

L’adjudicació es va retardar mesos perquè el govern no estava segur que realment es pogués complir l’oferta econòmica plantejada per Clece. Després de demanar un estudi extern de 10.000 euros a l’Institut Cerdà, el qual va dictaminar que la proposta de l’empresa era viable, va adjudicar el contracte amb un valor de prop de 2 milions d’euros.

Clece va ser protagonista ara fa un any d’un conflicte laboral relacionat amb el contracte amb l’Ajuntament. Els treballadors criticaven el pla que la llavors tinent d’alcalde de Presidència i Serveis Urbans, Cristina Paraira, havia pactat amb l’empresa per iniciar les rotacions de personal entre edificis. Després de la mobilització i pressió dels assalariats, el govern va fer marxa enrere i va preguntar cas a cas. Gairebé tots van preferir mantenir el lloc de feina previ. La modificació aprovada no implica necessàriament la contractació de nou personal ja que l’oferta de Clece no contenia el nombre de treballadors, sinó, d’hores, 3.349 setmanals en total, més d’un 5% per sobre del que demanava l’Ajuntament.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article