La Xarxa d’Economia Solidària de Sant Cugat presenta la 1a Fira d’Economia Social i Solidària

per Xavier Boix

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

August Corrons i Pau Nadal, portaveus de la XES Sant Cugat. Foto: Xavier Boix

El passat mes d’abril avançàvem que s’havia creat ja a Sant Cugat un nucli de la Xarxa d’Economia Solidària (XES). Des de llavors, les diferents entitats, empreses i persones a nivell particular que la integren han treballat per presentar, entre d’altres propostes, la 1a Fira d’Economia Solidària de Sant Cugat.

Els portaveus de l’entitat, August Corrons i Pau Nadal, van presentar dimecres a Cal Temerari l'associació de segon nivell i com es planteja aquesta fira. La XES Sant Cugat, emmirallant-se amb la catalana, és una entitat transversal, sense ànim de lucre, dedicada al foment d’aquesta economia que té com a valors primordials l’equitat, la participació, la redistribució de la riquesa, el compromís amb el medi i el respecte pel medi ambient. Una economia que a hores d’ara ja no només és possible sinó que ja existeix. Exemple d’això és que a nivell nacional la XES compta amb més de 100 entitats i empreses associades.

L'economia social i solidària té com a valors primordials l’equitat, la participació, la redistribució de la riquesa, el compromís amb el medi i el respecte pel medi ambient

Així doncs, des d’aquesta defensa que “l’economia ha de ser un instrument per la millora de la vida de la gent i no una finalitat en ella mateixa”, com va afirmar Pau Nadal en la presentació, es plantegen que totes aquelles entitats, empreses i persones a nivell individual que creguin en aquesta nova via per al desenvolupament econòmic puguin formar-ne part. De moment ja són 11, més una cinquantena de persones, entre les quals es pot comptar amb l’Ateneu, Cal Temerari o el Banc del Temps, a nivell d’entitats, o empreses com Doble Via o L’Ortiga. elCugatenc també hi formem part.

Els propers objectius de la XES Sant Cugat, que es reuneix un dijous al mes a la Casa de Cultura, són mapejar l’existència d’aquest tipus d’economia a la ciutat, facilitar eines de balanç social a les empreses, participar en la FESC (Fira d’economia solidària de Catalunya), que se celebra el 21, 22 i 23 d’octubre a Barcelona, esdevenir interlocutora d’aquests agents davant les institucions i organitzar la 1a Fira d’Economia Solidària de Sant Cugat.

La 1a Fira d’Economia Solidària de Sant Cugat

Per tal de donar a conèixer aquest nou model d’economia i aquells que hi formen part, la XES organitza la 1a Fira d’Economia Solidària el proper diumenge 2 d’octubre. La trobada es farà a la Plaça Pep Ventura durant tot el dia, des de les 10 del matí, i comptarà amb paradetes, una xerrada sobre l'Economia de l’absurd, quan comprar més barat contribueix a quedar-se sense feina de Josep Burgaya, una taula rodona sobre nous models d’habitatge i la presentació de les conclusions del 2on Social Weekend que s’haurà celebrat aquell mateix cap de setmana a Cal Temerari, organitzat pel Consell Comarcal. Al migdia hi ha previst un dinar de germanor i també activitats infantils durant tota la jornada.

Per participar tant de la nova associació com en la fira, la XES ja obert canals com ara una plana web i una plana a Facebook. Les inscripcions, que tenen un preu de 12 €, es poden realitzar a partir del dia 1 de setembre.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article