L’EMD arranjarà una parcel·la propera a l’estació sense efecte sobre el planejament aturat

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Plànol del projecte. Imatge: Ramon Tomas Casanova de  Lillet LPL Arquitectes SLP / EMD

Al final de la Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, abans de la corba que dóna entrada a la plaça de l’Estació, hi ha una parcel·la que només té una petita caseta i està flanquejada per unes escales en mal estat que donen accés a l’església des de l’estació. Aquesta pastilla és propietat de l’EMD i està prevista com a equipament. A falta de definir-ne l’ús com a equipament, el govern de la vila ha decidit arranjar-la per fer, entre d’altres, un millor pas que les escales existents.

L’actuació no preveu cap expropiació i respectarà els accessos als edificis propers. Segons el projecte realitzat per Ramon Tomas Casanova de  Lillet LPL Arquitectes SLP, que es pot consultar al lloc web de l’EMD, es preveu fer un camí per poder inutilitzar gran part de les escales, llevat del primer tram que dóna accés a una casa. El camí creuarà la parcel·la en diagonal des de la part de l’inici de les escales fins al carrer de l’Església.

A més, amb la redefinició de l’espai, la parcel·la tindrà una petita plaça al lloc on ara hi ha la caseta i un camí que comunicarà aquest espai amb un altre punt de la Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, per salvar el desnivell i evitar que els vianants hagin de baixar fins a les escales. “Ens hem assegurat que la caseta no té cap valor històric”, explica Josep Puig, president de l’EMD.

A més, es mantindran tres arbres existents, una troana, una alzina i un pi pinyoner; es reubicarà l’enllumenat públic; es posaran baranes, i es col·locarà un banc. Segons Puig, es tracta d’adequar l’espai perquè quedi més nét i més segur mentre no es defineixi l’ús d’equipament que li pertoca sense que impliqui una gran despesa. El projecte es va aprovar per via decret de presidència el 8 d’agost i ha significat a l’EMD una despesa de 49.445,81€ + IVA, a banda anirà el cost de les obres. “Inicialment es preveia un espai jove però com hem de replantejar el Pla d’Equipaments, preferim arranjar l’espai amb una despesa mínima”, explica.

Tot i estar ubicat prop de l’Estació, la parcel·la queda fora del planejament urbanístic  aturat per plantejar una redefinició; la parcel·la de l’Ajuntament a la Plaça de l’Estació on es van arribar a plantejar edificis de protecció oficial de Promusa. Passi el que passi amb aquest espai, inclòs dins del contenciós administratiu presentat per gran part de l’oposició per una modficiació del Pla General Metropolità que afecta a diversos espais del municipi – a Valldoreix l’entorn de les rieres, Can Monmany i l’estació –, la petita parcel·la de la Rambla Mossèn Jacint Verdaguer no es veurà afectada. Segons Puig, queda fora de la zona aturada i no hi ha un efecte directe entre una i l’altra com per haver de modificar el projecte quan es determini què es farà a la plaça de l’Estació.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article