L’Ajuntament diu que eximir el director de seguretat de la prova de català era la rectificació d'un error

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fragment del decret. Imatge de fons: Ajuntament de Sant Cugat

Jaume González, nou director de seguretat ciutadana i via pública, va presentar l’acreditació del nivell C1 de català que se li exigia per a ocupar el càrrec dins de termini. Inicialment i per “error” es va situar el seu nom al llistat de persones que havien de fer la prova equivalent a aquest nivell com si no hagués presentat correctament els documents de capacitació lingüística. Així justifica el consistori el posterior decret del 6 de juny pel qual s’eximia González de fer la prova de català.

Després que elCugatenc publiqués que un dels candidats havia impugnat el concurs públic per destriar el director de seguretat ciutadana, fonts institucionals han fet arribar a aquest diari l’informe de resposta de la impugnació. Segons s’indica al document, “l’exempció és conseqüència de la verificació de la documentació presentada per l’aspirant, que inclou l’acreditació del seu nivell de català, i no d’una nova presentació posterior fora de termini”. És a dir, el decret que eximia González de la prova no respon a un retard en la presentació dels documents.

Tot i el recurs interposat per qui ha impugnat el concurs, l’Ajuntament insisteix que s’han seguit els procediments correctes i que no hi ha hagut cap irregularitat ni tracte de favor en el procés de selecció. De fet, segons fonts de la institució, González tenia el nivell C1 de català des de temps abans de presentar-se al concurs ja que se li exigia en la seva etapa com a mosso d’esquadra.

Tal com va explicar aquest diari, la impugnació prenia com a base el decret del 6 de juny en què s’eximia González de fer la prova de català ja que el candidat que en va demanar la revisió sospitava que se li havia retirat el control sense haver presentat la documentació o havent-ho fet en retard. Aquest és l’únic de tots els directiu i càrrecs de confiança seleccionats a través d’un concurs públic després de pressions de l’oposició per fer-ho així. La resta han estat escollits directament per l’alcaldessa.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article