Neix una iniciativa per fomentar el comerç de proximitat a La Floresta

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Ningú dubta de les peculiaritats de La Floresta. Els darrers anys la voluntat dels seus veïns ha provocat una eclosió cultural que passarà a la història, com va passar a la història La Floresta dels anys 70. La voluntat agrupadora dels florestans ha provocat l'aparició, d'entre d'altres, del mercat que es fa cada diumenge al matí a la Plaça de l'Estació i que es complementa amb els concerts que acostumen a fer-se a l'adjacent Plaça Miquel Ros.

Justament en aquest ambient va ser on la Maria Miguel Ponte, terapeuta portuguesa resident a La Floresta, va tenir la idea de crear un document on agrupar tots els florestans que ho desitgessin amb les seves dades personals i professionals per així fomentar el comerç de proximitat apropant oferta i demanda. "Juntament amb una amiga estic preparant la web d'Alquímia vegana, un projecte que de moment solament tenim al Facebook. Em vaig adonar que no coneixia ningú al barri que fes webs. Després vaig descobrir que un amic meu en sabia fer".

D'aquest fet ara fa poc més d'una setmana va sorgir un document que a dia d'avui es pot consultar al grup de Facebook Vivir en La Floresta on hi ha una relació de noms i professions de gent del barri. Aquest document ja s’ha obert perquè tothom que ho desitgi s'hi pugui sumar. De moment hi ha gairebé 30 persones i Ponte assegura que ja hi ha hagut gent que ha contactat amb ella i amb altres coneguts de la llista.

"Jo crec que un món conscient hauria de ser així". Explica que La Floresta té un potencial en aquest sentit tot i que encara hi ha molta gent que viu dispersa, ancorada a la seva vida privada. Valora que aquest projecte no evidencia la manca d'interès de les institucions pel que fa al barri ni les activitats que s'hi fan. "La veritat és que la policia fa tot el possible per legalitzar les parades del mercat dels diumenges quan podria dissoldre'l directament, per exemple".

Li sorprèn l'acollida del document i la gran quantitat d'activitats que registra. "Hi ha coses que no sé què són" (riu). A partir d'aquest document també ha sorgit una idea, que de moment no s'ha dut a terme, de fer un banc de temps florestà com a alternativa als diners. Es tracta de fer intercanvi de serveis. "Tal vegada jo necessito que em reparin el cotxe i jo li puc 'reparar' l'esquena al mecànic".

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article