HGC ja és oficialment expulsat de la xarxa pública

per Miquel Margalef

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Exterior de l'HGC. Foto:Pàgina web corporativa. 

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ja dóna per feta l’expulsió de l’Hospital General de Catalunya (HGC) del Sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya, conegut com a Siscat. Aquest anunci, fet oficial el passat 12 de setembre al DOGC, reitera les intencions d’Antoni Comín, conseller de Salut, per aconseguir que tot allò que pugui gestionar la sanitat pública no ho farà la privada.

Tal com ja vam explicar, un dels principals objectius que s’ha marcat el conseller de Salut és eliminar els convenis signats amb hospitals privats amb ànim de lucre perquè aquesta feina passi a ser gestionada per la sanitat pública. Aquestes intencions van saltar a la llum el passat mes de febrer i afectaven, entre d’altres centres, a l’Hospital General de Catalunya situat a Sant Cugat.

Ara, mesos després i un cop passat l’estiu, Comín ha signat la nova llista de centres hospitalaris que formaran el Siscat a partir del 2017 i l’Hospital General de Catalunya ja no hi apareix. Això vol dir que el centre privat santcugatenc deixarà de prestar serveis a la sanitat pública i passarà a ser íntegrament privat.  

El Siscat és una forma organitzativa que té la Generalitat per agrupar tots aquells centres hospitalaris que presten servies a la sanitat pública. Un organigrama que agrupa 60 centres de titularitat concertada i privada i els 8 centres públics que té la Generalitat. Abans de l’arribada de l’anterior conseller de Salut, Boi Ruiz, el Siscat estava programat per només agrupar aquells centres sense ànim de lucre. Però, tal com explica eldiario.es, es va modificar i va permetre l’entrada de centres privats o centres amb ànim de lucre. Ara això és el que es vol revertir. 

ERO i recol·locació de treballadors

Al deixar sense efecte el conveni entre la Generalitat i el centre hospitalari, l’HGC va anunciar un possible ERO que afectaria un total de 147 treballadors. Arran d’aquest fet Comín ja es va afanyar a explicar que els treballadors acomiadats pel trencament del conveni serien ressituats en altres centres. Malgrat aquestes paraules els treballadors de l’HGC desconfien del mètode d’inserció de Comín. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article