Amb poc soroll gran teatre

per Anònim (no verificat)

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Parking Shakespeare va ser la companyia convidada per encetar el cicle de Lectures a la Fresca dels Amics de Pedra i Sang. Va representar Molt soroll per no res al Parc Ramon Barnils el 2 de juliol.

Anna Cristina Aguilera

Aquest any l’edició de les Lectures a la fresca, i ja en van onze, està dedicada al gran Shakespeare, autor incommensurable descrivint els sentiments, les emocions i les pulsions. Novetat en la proposta és la presència d’una companyia convidada que ha estat l’encarregada d’iniciar el cicle de lectures a la fresca els dijous de juliol.

Parking Shakespeare és una companyia nascuda el 2009 i que entoma la idea anglosaxona de representar les obres de Shakespeare en parcs públics. La proposta prescindeix d’equip de so i escenografia, per tant la intensitat recau en els actors i en el text, i per prescindir ho fan també del text escrit, marxant una mica de la proposta de “lectura”, però paga la pena.

Al parc de Ramon Barnils, en una platea circular, arran de terra, no hi havia escenografia, ni equip de so, ni textos llegits, però hi va haver una molt bona representació de Molt soroll per no res. Amb uns mínims elements d’atrezzo i un vestuari senzill però identitari de cada personatge els actors de Parking Shakespeare ens van tenir a la butxaca des del començament. Admirable la dicció de tots i la portentosa projecció de veu, això o el parc de Ramon Barnils té més bona sonoritat que alguns teatres, cosa que dubto. Sí que és cert que la disposició de les cadires i la irregularitat del terra feien minvar, en alguns moments, la visibilitat tot i les mesurades entrades i sortides dels actors pels quatre punts cardinals de la circumferència i per la perifèria de les cadires, però en absolut el seguiment del text, exquisidament interpretat i amb un ritme excel·lent des del principi fins al final.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article