Els treballadors de l'Hospital General criden a aturar les intencions de Comín
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
Miguel Ángel Carrasco a l'Audiència pública. Foto: Jordi Pascual
Miguel Ángel Carrasco es va erigir com a representant dels treballadors de l'Hospital General de Catalunya en l'Audiència pública del Ple de setembre. Preocupats per haver quedat fora del Siscat i que el DOGC ja ho faci efectiu, creuen que aquestes mesures poden afectar a 150 treballadors que haurien de marxar a l'atur així com alguns serveis de l'hospital que veurien afectada la seva activitat o, fins i tot, haurien de tancar.
Carrasco va dir que allò que ha passat amb la Clínica Vallès a Sabadell demostra que el projecte de recuperació de la sanitat pública per part de la conselleria és un fracàs ja que, tot i que molts professionals s'han reubicat a la pública, hi ha 40 persones que tenien contractes eventuals que s'han quedat sense feina. Diu que l'Hospital General tot i tenir “vocació privada, vol ser públic”. De fet, va defensar que el centre hospitalari és una referència per a molts santcugatencs. Posteriorment l'alcaldessa, Mercè Conesa, va defensar la infraestructura com el possible i inexistent fins el moment centre sanitari públic de referència per a la ciutat.
El representant dels treballadors també va explicar que la compra de l'Hospital General per part del grup alemany Fresenius és un canvi de paradigma perquè es tracta d'una fundació sense ànim de lucre que fa anys que presta serveis a Catalunya. D'aquesta manera, Carrasco va demanar a l'Ajuntament que instés al conseller de salut Antoni Comín a rectificar.
Conesa, de fet, va dir que està preocupada per com pugui quedar l'atenció als ciutadans i la competitivitat de l'equipament privat. Diu que no acceptarà que cap santcugatenc sigui derivat a una àrea territorial que no li pertoqui i que treballarà per tenir un hospital públic de referència a la ciutat. A més, es va mostrar “preocupada” pel “conflicte laboral”.
Ingla crida a recuperar la gestió pública de la sanitat
Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES, defensa el conseller i company de partit, i assegura que no es trenca el contracte sinó que es caduca i no es renova de cara a l'any vinent, ja que tot i que estava previst fins al 2021 la renovació és anual. Diu que es tracta de recuperar els proveïdors públic i caminar cap a un model sanitari en què la gestió sigui pública. Assegura que l'experiment a la Clínica del Vallès amb reubicació de pacients i treballadors a la Mútua de Terrassa i el Parc Taulí ha sortit bé i això anima a fer-ho també a l'Hospital General.
L'Audiència pública també va acollir l'agraïment dels veïns de Can Borrull per l'avançament en el projecte d'urbanització del barri tot i que amb un toc d'atenció per veure com quedarà el túnel que passa per sota de les vies del tren. També, com en molts Plens, Maria Ángela Palacios en representació de l'Associació de Veïns del Centre va demanar saber l'estat de l'ordenança de terrasses, el compliment de l'existent i es va mostrar preocupada per l'augment de consum d'alcohol als carrers. El govern va repondre que hi treballen en l'assumpte de Can Borrull i que tot i que hi ha consum d'alcohol al carrer no és un problema generalitzat en tota la població.
Les aportacions que van allargar l'Audiència van ser, de nou, les dels veïns de Mas Gener i del carrer Guadalajara amb les seves reivindicacions per eliminar la torre d'alta tensió, aïllar el so de l'autovia i fer altres millores a la zona. Tot i que hi va haver molt debat, en el Ple es van aprovar dues mocions que poden significar el principi de la solució a tots els problemes apuntats en les audiències públiques i consells de districte.
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari