Cal Temerari engega nova programació amb el projecte consolidat

per Jordi Pascual

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Acte a Cal Temerari. Foto: Xavier Boix.

El llistat no és definitiu perquè quan avança el curs acaben sorgint noves activitats. Si bé, Cal Temerari ja ha presentat un avanç de la programació d'actes oberts així com els cursos, tallers i grups de lectura. Ho fa amb més de 250 socis que permeten que el projecte de casal paraigües d'entitats, col·lectius i cooperatives sigui estable.

Segons Pau Martínez i Haizea Arrizabalaga, membres del grup de treball de programació, es demostra així que faltaven espais. A banda dels actes, Cal Temerari és un lloc habitual de reunió de col·lectius i, a més, lloc de treball per a cooperatives. De fet, en breu començarà a funcionar el Sincrocoop, un viver de cooperatives a mode de “taules calentes” de treball durant el dia. Tot i que encara no hi ha presentació oficial ni data d'estrena.

Pel que fa al nou curs, ja s'havien avançat els cursos que es realitzaran, entre els quals destaca Introducció a la història de l'art: todo empieza con Giotto a càrrec de Vince van Geffen i Taller de còmic a càrrec d'Esteve Polls. També s'inclouen novetats com ara el curs d'iniciació a l'oratòria i se'n repeteixen com el d'Economia per a tothom. En el nou curs també hi haurà grups de lectura sobre gènere, filosofia i ecologia política.Tots els cursos es poden consultar al seu lloc web, on també es fa la inscripció.

Pel que fa als tallers, es repeteix un any més el de cotorres i lloros pel Quinto de Nadal amb un grup específic de dones per fomentar la participació femenina. També s'estrena la Red de lavanderas com un espai de trobada de dones per parlar sobre temes comuns utilitzant propostes artístiques com ara el cinema, llibres, pintura, teatre i dansa.

Avancen 19 actes entre setembre i desembre

Pel que fa al cicle d'activitats, avancen 19 actes que ja tenen confirmats entre el 23 de setembre, quan es farà una xerrada i es projectarà un documental sobre el col·lectiu La Recolectiva que recull olives a Palestina, i el 19 de desembre, quan es farà una xerrada sobre els moviments socials a Equador com a darrera activitat confirmada d'un cicle sobre l'Amèrica Llatina que, de moment, té tancades 5 convocatòries (Colòmbia, Brasil, Bolívia, Uruguai i Equador).

Cal Temerari participa en l'aposta per l'economia social i solidària sumant-se a la Fira d'Economia Social de Sant Cugat, que es farà el 2 d'octubre a la plaça Pep Ventura, i amb una presentació de Pam a Pam, el mapa digital que ubica territorialment iniciatives de l'economia social i solidària, que es farà el 7 d'octubre a les 7 de la tarda. Entre d'altres plats forts, destaca la presentació del llibre Combatir la islamofòbia que es farà el 28 d'octubre a les 7 de la tarda.

Hi ha actes que es desprenen de sinergies creades amb altres col·lectius i l'administració. Per exemple, el 14 d'octubre es presentaran els llibres Alè de taronja sencera de Cesk Freixas i Sobre l'unicorn de Lluís Calvo. Entre novembre i desembre, l'espai acollirà tres actes en el marc del Porjecte Fescamp, teatre social i dos debats oberts. De la mà de Can Ninot, com a impulsors, Cal Temerari serà un dels escenaris de la I Mostra de Titelles de Sant Cugat.

Totes les activitats comencen a partir de les 6 de la tarda ja que abans el Sincrocoop estarà en marxa en el mateix espai on es fan la majoria dels actes, la Sala Pins del Vallès. elCugatenc se sumarà a aquesta iniciativa de foment de les cooperatives i alhora treballa per desenvolupar alguns actes i debats a Cal Temerari. Els actes ja anunciats i els que apareguin de nou es podran consultar a l'agenda d'aquest diari.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article