Social Weekend: Cap de setmana d’Economia Social a Sant Cugat

per Xavier Boix

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

En la presentació hi han participat el conseller comarcal de Promoció Econòmica, Joan Carles Paredes i la Tinent d'Alcalde de Sant Cugat, Joana Barbany. Foto: Xavier Boix

S’ha presentat el que es denomina Social Weekend que aquest any es desenvoluparà a Sant Cugat després de la 1a edició de l’any passat celebrada a Terrassa. L’esdeveniment tindrà lloc a Cal Temerari i coincidirà diumenge amb la 1a Fira d’Economia Social i Solidària que organitza la XES local.

El Social Weekend és una trobada de cap de setmana on poden participar persones de diferents perfils professionals amb esperit innovador i voluntat d’incidir en la societat de forma positiva. El seu objectiu doncs és el d’impulsar innovacions socials que puguin arribar a ser activitats econòmiques després de la trobada.

A l’edició del 2015 es van presentar més de 40 projectes que iniciaven el seu camí en diferents fases. Els quatre projectes guanyadors han tingut un acompanyament durant un any. En total, l’equip de l’àrea d’innovació social identifica que anualment poden sortir 30 idees que poden acabar esdevenint activitat econòmica.

Els projectes que es presentin ho han de fer abans del dia 25 de setembre i han de tenir una vessant social, cooperativa o d’impacte directe en un bé comú de caràcter social. No és obligatori que participin en el Social Weekend els que vulguin només presentar-se al concurs. En tot cas, de totes les idees presentades se’n seleccionen 10 que són les que es treballaran més a fons.

El cap de setmana començarà el divendres 30 a la tarda amb una ponència inaugural de Meritxell Almirall, guanyadora de l’edició anterior del concurs, que explicarà la seva experiència com a emprenedora social un any després. La mateixa tarda es presentaran les idees i es configuraran els equips i els espais de treball. Dissabte hi haurà el treball en equip amb els mentors que acompanyaran els projectes presentats i acabarà amb una ponència del Roger Palà, un dels editors del diari CRÍTIC, de caràcter cooperatiu. I, finalment, diumenge es tancaran els projectes i es realitzaran les presentacions a l’espai on s’estarà desenvolupant la 1a Fira d’Economia Social i Solidària de Sant Cugat.

Aquest esdeveniment s’organitza des del Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Xarxa d’Innovació Social del Vallès, amb el suport de la Generalitat, el SOC, el Ministerio de Empleo i hi col·laboren l’Ajuntament i la Fundació Sant Cugat Actiu, Cal Temerari, la XES Sant Cugat, Calidoscoop i LabCoop. Tota la informació sobre les inscripcions i bases la podeu trobar a www.innovaciosocialvalles.cat

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article