L’aprovació definitiva de la taxa dels horts urbans coincideix amb l’entrega de claus del de Mira-sol

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Després del període d’exposició pública i sense cap al·legació, el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) va publicar el 19 de setembre que la taxa per ús dels horts urbans de titularitat municipal ja ha estat aprovada definitivament. La nova tarifa es basa en “l’ús privatiu del sòl de domini públic”, com també passa, per exemple, amb les terrasses dels restaurants i bars.

Els beneficiaris d’horts urbans hauran de pagar 1,53€ per metre quadrat a l’any. Si bé, en forma de bonificació, els col·lectius dins del registre municipal d’entitats amb seu a Sant Cugat no hauran de pagar-la. La taxa es va aprovar en primera instància en el Ple del 18 de juliol, quan just acabava el termini perquè les persones interessades en tenir un espai a l’hort de Mira-sol, al costat del casal del barri, presentessin la seva sol·licitud.

Aquesta vegada, només una setmana després de l’aprovació de la taxa es va fer el lliurament de les claus de l’hort comunitari. Segons fonts institucionals, el projecte va néixer del Consell de Barri i ha estat finançat amb els diners de lliure disposició. La Junta de Govern ha aprovat diverses partides per a l’adequació de l’espai en un projecte protagonitzat per Cíclica com a coordinadora de la participació i els primers mesos com a hort urbà.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article