El nou curs d’Amics de la UNESCO aborda l’adopció de les noves tecnologies

per Miquel Margalef

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Miquel Margalef

Envoltats per l’Arxiu Nacional de Catalunya es va presentar dimecres 28 de setembre el nou curs d’Amics de la UNESCO Valldoreix-Sant Cugat. L’acte va tenir com a ponents principals Dolors Reig, Presidenta de la Federació Catalana de les Associacions i Clubs UNESCO, i Ángel Morillas, Coordinador del Projectes de Patrimoni Mundial de la UNESCO. Tots dos van elevar la bona feina de l’organització mundial que lluita per potenciar l’educació, la cultura i la ciència.

En un repàs a l’estat actual de la UNESCO, Reig va insistir que el treball actual de l’organització es centra en l’adopció de les noves tecnologies i les xarxes socials com una eina més per treballar els objectius: “La comprensió i cooperació entre els pobles.” La Presidenta també va indicar que l’absència de guerra a Europa no deixa de banda la cultura de la pau perquè “ara més que mai s’ha de caminar cap a una cultura de pau que vagi molt més enllà de l’absència de guerra”.

La mateixa Reig va explicitar l’organització interna de la UNESCO que actualment té 20 associacions repartides per tot Catalunya i la Federació les agrupa i els fa diverses recomanacions. En el sentit de destacar la feina de la UNESCO i de les associacions que se’n desprenen, Reig va argumentar que els dies internacionals són clau per exposar la feina que es fa al llarg de l’any. “Els dies internacionals i mundials són l’aparador de la feina que fa l’organització”, va explicitar.

Fent honor a la seva figura de coordinador dels projectes de Patrimoni Mundial de la UNESCO, Morillas va explicar quines són les principals amenaces per als 1.052 patrimonis mundials que existeixen actualment al planeta. Segons explica, el turisme és la principal enemic per la reserva per tot allò declarat patrimoni mundial. “S’ha de potenciar el turisme sostenible sinó molts espais perdran l’etiqueta de patrimoni”, alarma el Coordinador.

Però a part del turisme, el canvi climàtic i les guerres són també un element a tenir en compte quan parlem de preservar el patrimoni declarat per la UNESCO.

Activitats del nou curs

La presentació del nou curs es va fer esperar fins que els dos ponents van acabar les seves exposicions. D’aquesta manera, ja s’ha anunciat que pel proper dia 5 d’octubre es realitzarà una conferència titulada La influència de les noves tecnologies en el comportament humà i La institució de les lletres catalanes 1937-1939: cultura en temps de guerra.

Per al proper 19 d’octubre es va anunciar una altra conferència, aquest cop abordant el tema del canvi climàtic. Es tancarà el cicle del mes d’octubre el dia 26 amb el tema: El plom en la caça i el tir esportiu: un anacronisme al segle XXI?

Malgrat només tenir programades les activitats que es desenvoluparan al llarg d’octubre es va indicar que el mes de novembre les activitats giraran al voltant de “La història del nostre Parlament”. Justament, lligada amb aquesta activitat, es realitza la primera sortida els dies 20 i 21 d’octubre a Poblet. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article