La Floresta aposta per la neteja dels boscos en la votació dels diners de lliure disposició

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Facebook del Consell de Barri de La Floresta

443 florestans han participat en la votació per decidir què fer amb els diners de lliure disposició, 80.000€, que li corresponen al Consell de Barri. Representen un 11,9% dels ciutadans cridats a les urnes, en una votació que s'ha fet durant dos dies, 28 i 29 de setembre. Els florestans havien de decidir entre 20 projectes amb un valor màxim de 20.000€ i, a data de realització d'aquest article –encara amb resultats provisionals– el clar vencedor és una campanya per a la neteja dels boscos del barri, amb gairebé el doble de vots que el segon projecte més votat, la protecció de contenidors.

Amb 1.178 punts –s'havien d'ordenar els projectes amb una puntuació de l'1 al 5– i una valoració pressupostària de 4.000€, la proposta de neteja de boscos contempla fer una campanya perquè els veïns, amb suport municipal, identifiquin les deixalles, les recullin i les portin als contenidors. Si bé, amb una quantitat màxima de 80.000€, seguint l'ordre dels resultats, es podran desenvolupar 9 altres projectes.

La protecció dels contenidors envoltant-los de fusta per evitar que els senglars acudeixin i els tombin per buscar menjar ha estat la segona proposta més votada. Està valorada en 4.000€ i ha obtingut 648 suports. Al darrere, dues altres propostes amb gairebé el mateix resultat (606 i 602). La primera d'elles, cercar formes per eliminar els mosquits amb la idea de criar libèl·lules, valorada en 1.000€. La segona, la creació d'una xarxa d'espais de joc naturals, amb l'adaptació dels parcs infantils a l'entorn natural començant per les Pistes de Can Llobet, valorada en 20.000€.

Al darrere els segueixen la construcció d'un rocòdrom públic, amb la idea inicial de fer-lo aprofitant les parets del Centre Social i Sanitari (6.000€); crear unes escales entre la Plaça Josep Playà i el carrer Bonavista pel costat de la UREF (8.000€); adquirir una pantalla i un projector per fer cinema a la fresca (10.500€); la creació d'una web i compra d'ordinador, escàner i altres materials informatius per fer un espai digital que permeti actualització constant per a la recuperació del patrimoni i la memòria del barri (8.500€); situar bancs i altre mobiliari a les places, espais de trobada i culs de sac que ha deixat el Pla de Millora (7.500€), i l'adquisició d'una taula de mescles i altres aparells per poder fer actes de format petit i mitjà (8.000€).

Amb vots però fora dels projectes que es realitzaran perquè se sobrepassarien els 80.000€ hi queden la creació d'un circuit de BTT i un de BMX, la contractació d'un monitor per ensenyar la gent gran a utilitzar els aparells del parc del Centre Social i Sanitari, la instal·lació d'un Bicibox, la creació d'un Observatori del senglar, la creació d'un espai d'escultura i experiments, la realització d'un itinerari de trobada entre entitats i agents educatius del barri i la creació d'un itinerari autoguiat a l'anella verda del voltant del Bosc Literari de la Serreta.

Ramon Piqué, president del Consell de Barri de La Floresta, va considerar anit a través de Twitter que la convocatòria havia estat un èxit en conèixer la xifra de participació. Amb la votació acaba un procés que va començar el 8 de maig amb l'obertura de la presentació de projectes, que es va tancar l'1 de juny. Durant aquell mes es va fer la validació tècnica i es van exposar els projectes en públic. Des de llavors i fins a l'inici de les votacions es va fer difusió dels projectes. Durant les votacions hi havia una comissió de seguiment amb un membre de la presidència i un de cada comissió del Consell de Barri.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article