Comença el XIIè curs de cant internacional

per Patricia Cirera

Cultura

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografies: Patricia Cirera

Ahir 6 de juliol a les 9:30 els alumnes inscrits al curs començaven les classes de cant que organitza la Camerata a l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels. A primera hora, després de la presentació dels professors, tocava la primera sessió col·lectiva de Tècnica Alexander, impartida pels professors de tècnica vocal Nika Gimeno i Guillem Delclós. Després, els alumnes, un per un, acompanyats d’un dels pianistes, feien una petita mostra de cant davant del professorat perquè aquest pogués veure les virtuts de cadascun i el que es podia millorar; i prenien nota. Els alumnes van alternar la mostra de cant amb les primeres sessions de Tècnica Alexander individual.

“La Tècnica Alexander consisteix en reorganitzar unes tensions cròniques que ens impedeixen relacionar-nos de manera òptima amb l’entorn i amb els altres. La tècnica s’adreça a organitzar aquest patró d’organització primari que relaciona l’entorn amb fer un millor ús d’un mateix, el que nosaltres diem la relació cap-coll-esquena. Organitzar això fa que de manera òptima puguem respirar”, explica Nika Gimeno.  

El curs compta amb més d’una vintena d’alumnes, entre els quals alguns provenen de països com Suècia, Mèxic o Sèrbia. Gairabé totes noies i amb una mitjana d'edat bastant jove. A l'ambient no es palpaven nervis, i l'obertura del curs amb la sessió de Tècnica Alexander va servir com a introducció. Després, la mostra de cant, tot i que semblava que fos un exàmen on cridaven als alumnes un per un i tots se'l miraven, no ho era.

Segons les impressions de Xavier Baulies, director del Camerata i del curs, “aquesta setmana es presenta molt bé, amb alumnes molt macos i molt nivell. Una setmana molt intensa per treballar en la qual les alumnes de fora venen aquí a aprendre noves idees sobre el camp professional”.

 

Durant aquesta setmana també hi haurà conferències obertes al públic el divendres 8, el divendres 10 i dissabte, 11. Les podeu veure en aqui. Els alumnes rebran formació durant una setmana en la qual faran tècniques de respiració, sessions de tècnica vocal i d’interpretació, així com d'afinació dinàmica. També es farà treball individual amb el pianista de correpetició. El dissabte dia 11 els alumnes oferiran un concert de clausura al claustre del Monestir de Sant Cugat a les 20:30 on també es lliurarà un premi al millor cantant, i que tindrà com a convidada la soprano Sagrario Salamanca. Tot just abans de començar el concert de cloenda, hi haurà un concert amb entrada lliure a càrrec del periodista Marcel Gorgori. El dia abans, però, el divendres 10, els alumnes també oferiran un concert obert al públic.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article