La no-moció de la UESC

per Anònim (no verificat)

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Patricia Cirera

Patricia Cirera i Jordi Pascual

L'assemblea del febrer que havia despertat una gran crisi interna a dins del club. El naixement de la plataforma Volem una UESC transparent i de tots, la moció de censura i la darrera assemblea dividida en dos dies per la gran quantitat de rèpliques i contrarèpliques entre els assistents. Tot això havia de solucionar-se ahir a la tarda votant una moció de censura que havia d'apartar o no a Mònica Mateu i la seva junta de la presidència de la Unió Esportiva.

Un cop tothom assegut, la presidenta va llegir un comunicat del funcionament de la moció de censura segons l’Institut Català de l’Esport, i va recordar els punts de l’estatut de la UESC on estan establerts els requisits i pautes per dur a terme al moció.  

L’article 21.4 dels estatuts estableix que és necessari un quòrum d’un terç del socis de ple dret, és a dir, 77 persones. Però només van assistir 62, per tant, finalment no es va dur a terme la moció. En resum, l’assemblea per la moció va durar dos minuts.

La UESC és un club humil, arrelat a Sant Cugat, amb jugadors i jugadores de la ciutat. Té equips de bàsquet i de tennis taula. Aquests últims poc han pogut dir en tot el procés de crisi interna al club. 22 equips de bàsquet, més l'ASDI, el converteixen en el club més important d'aquest esport a la ciutat ja que el Qbasket compta amb gens menyspreables 13 equips.

Les queixes d'un sector dels socis, però, van provocar una situació tensa a dins del club. La junta directiva continuava al càrrec, deien, per responsabilitat, mentre que molts socis, la majoria d'ells de la plataforma, demanaven la dimissió d'aquesta per la marxa de tècnics i per falta d'uns comptes clars. Les assemblees es van fer massives des del febrer. Amb la gent van arribar les crítiques, les acusacions i un escenari trist.

Encara ahir es podia respirar aquest ambient d'enfrontament innecessari. Alguns dels socis creuen que al darrere de tot plegat hi ha un problema personal entre l'actual presidenta, Mònica Mateu, i un dels membres de la junta, Vicenç Beltran. Si això fos cert, la UESC estaria donant una imatge pèssima de portes en fora per un fet que ni tan sols afecta als socis del club. Mateu ho desmenteix amb les següents paraules: “No és un tema personal, és un tema de compromís i de responsabilitat, de fer un bon relleu cap a persones que vulguin estar al club, lo important són els jugadors i jugadores d’aquest club, i els entrenadors i les entrenadores”.

En qualsevol cas, totes les propostes i consideracions prèvies eren paper mullat. Ahir havia de ser el dia del primer pas cap a la solució. Els socis havien de dir si Mònica Mateu continuava com a presidenta o no. Era el moment d'acabar amb la davallada de la imatge pública del club, una davallada que amenaçava al prestigi però, també, a l'arribada d'entrenadors i de patrocinadors, tant per al club com per a la fundació.

Tres quarts de vuit del vespre del 6 de juliol del 2015. Hora i dia claus. Segona convocatòria de l'assemblea extraordinària de la moció de censura a la Casa de Cultura. Hi ha la presidenta. Hi ha uns quants socis. L'assemblea no s'assembla a les anteriors: no hi ha quasi gent. El temor es confirma: no s'arriba al quòrum.

Ho tanca la presidenta: “Pel bé del club espero que l’oposició no faci cap altre pas endavant. Però depèn del seu tarannà. Nosaltres estem oberts al diàleg, sempre ho hem estat”, afirma Mònica Mateu. Respecte a la incorporació de noves persones a la junta, Mateu va assegurar, sense dir res concret, que hi ha molta gent amb ganes de treballar pel club. A partir d’ara les seves intencions són “seguir treballant pel club, tenim grans reptes. Tenim molts equips de cara l’any vinent. Tenim reptes legals, reptes de Seguretat Social, etc. Tenim molts reptes externs, esperem doncs que el repte intern es pugui anar solucionant amb diàleg i ganes de treballar tots junts, i que aquesta junta pugui substituir les persones que han plegat”, explica Mateu.

Aquí recordem el que va passar a l’assamblea del 30 de juny explicat per Jordi Pascual.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article