La història de la Festa de Tardor resumida en 40 cartells

per Anna Poquet

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografies: Anna Poquet

Aquest cap de setmana 22 i 23 d’octubre se celebra la Festa de Tardor, coneguda per les entitats com la Festa Major petita de la ciutat, tal com va explicar Manel Sánchez, un dels membres de la comissió, durant una entrevista a aquest diari.

Una ciutat que ha anat creixent amb els anys en quant a número d’habitants però també en quant a nombre d’entitats, fins a tenir, a dia d’avui, més de 350 associacions i entitats que permeten que a la ciutat es desenvolupin una mitjana de 9 activitats de caire cultural per dia.

Aquest dimarts 18 d’octubre, s’ha inaugurat al casal de cultura l’exposició 40 anys de Festa de Tardor en cartells, una exposició que reuneix els 40 cartells de cadascuna de les 40 festes de tardor que s’han celebrat des de la inauguració de la primera edició l’any 1976 per part d’una dotzena d’entitats i que portava per lema “Recuperem les institucions. Del poble per al poble” fins als “40 anys cantant les quaranta”, d'enguany.

L’exposició, que es podrà visitar fins el dia 5 de novembre, és un recorregut històric pel qual, a mida que vas passejant pels diferents cartells, l’espectador es fa una idea de com ha evolucionat la ciutat des de la seva primera edició l’any 1975. Llavors Sant Cugat tenia una població principalment agrícola amb 30.000 habitants.

Carmela Fortuny, tinenta d’alcalde de cultura, un cop ha donat per inaugurada l’exposició, ha explicat: “La sensació que m’ha donat aquesta exposició és d’aparador de moltes vivències i reivindicacions per les quals ha passat la ciutat.”

Jordi Casas, membre de la comissió de la Festa de Tardor, ha explicat la importància i el treball que porten a terme les entitats del poble i ha assenyalat que “l’objectiu de la festa és mantenir l’esperit de poder discutir conjuntament una preocupació i que siguem capaços de reflectir-la en un cartell.” Casas diu que, tot i que no tots els cartells porten lema, la idea és reflectir els canvis de Sant Cugat i com a conseqüència, els del seu teixit associatiu.

Xavier Vallespí, dissenyador i creador del cartell d’enguany, ha explicat que des del primer moment que va rebre l’encàrrec, va tenir molt clar que la protagonista del cartell havia de ser una dona.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article