L'Ajuntament posa un contenciós a la Generalitat per una autorització ambiental a Lubrizol

per Jordi Pascual

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Ple d'octubre. Foto: Jordi Pascual

El Ple d'octubre ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals exceptuant les abstencions de Ciutadans i PP interposar un contenciós administratiu a la Generalitat per haver renovat una autorització ambiental a l'empresa Lubrizol Advanced Materials Manufacturing Spain S.L. El govern considera que la renovació d'aquesta autorització no té en compte l'actualització de la regulació europea pel que fa a alguns productes i, per tant, o caldria més radi de protecció o reduir la volumetria del producte en qüestió.

Segons el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, no existeix cap perill addicional perquè a la pràctica l'empresa té la mateixa quantitat de productes que anteriorment però, en canviar la normativa, l'Ajuntament ha d'actuar “en defensa dels interessos de la ciutat”. De fet, segons el tinent d'alcalde, ja s'havien presentat al·legacions però la Generalitat les va desestimar. D'aquesta manera, es pretén que el procés no es tracti d'una renovació automàtica sinó que es faci una nova avaluació i s'obligui a l'empresa a tenir una volumetria màxima de 50m3 del producte.

Aquest paràmetre té efecte sobre l'urbanisme però diu Calvet que només afecta a noves llicències i, per tant, els usos de la zona estan assegurats. Alhora, mentre s'interposa el contenciós, el govern diu mantenir diàleg amb l'empresa i la Generalitat per tal d'adaptar la volumetria i ajustar-se als criteris dictats des de la Unió Europea.

Tots els grups de l'oposició s'han mostrat comprensius i han entès la proposta del govern tot i que amb algun neguit, com ara Munia Fernández-Jordán, de Ciutadans, que ha dit que ha demanat que no es judicialitzi en excés un nou cas, en referència a Can Mates, la Costa del Golf i d'altres. També Ramon Gutiérrez, d'ICV-EUiA, ha dit amb to irònic que aquest producte té menys radi de protecció que el que el govern planteja per als clubs de cànnabis en la taula que n'estudia la regulació.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article