El Consorci del Centre Direccional delega competències de contractació en el seu president

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El president del Consorci, Carles Escolà. Foto: Jordi Pascual

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) del 20 d'octubre va publicar una delegació de competències del Consorci del Centre Direccional de Cerdanyola en el seu president. Aquest Consorci, en què participa la Generalitat i l'Ajuntament de Cerdanyola, té efecte sobre l'àmbit que va des de l'AP7 fins al Parc Natural de Collserola entre el nucli de Cerdanyola i de Sant Cugat, tot ubicat en terme municipal de la ciutat veïna.

L'espai està ordenat per un Pla Director Urbanístic (PDU) que preveu el desenvolupament d'edificacions tant residencials, comercials com industrials i té com a refent punter el Sincrotró Alba, amb participació pública. És un espai complex ja que inclou diversos abocadors, la majoria d'ells clausurats, que diverses agrupacions ecologistes i partits han criticat. De fet, el més important, Can Planas, va estar declarat sòl contaminat al 2012 pel Parlament i ha estat motiu de debat. El problema es troba, segons el diari Cerdanyola Informa, en la caducitat del conveni de remediació.

Més enllà del debat, la delegació de competències publicada al DOGC respon, segons fonts del Consorci, a l'adaptació d'estatuts. Amb els anteriors estatus, ja al 2007, expliquen, es va aprovar una delegació de competències que permetia que el director pogués aprovar l'adjudicació contractes de menys d'un milió d'euros amb el vist i plau de la Comissió Delegada. La contractació superior a un milió d'euros depèn del Consell del Consorci, que abans de la modificació també s'encarregava de la inferior a un milió.

Amb la redacció dels nous estatuts del Consorci del Centre Direccional, expliquen des de l'òrgan, s'ha hagut de tornar a fer la delegació amb la mateixa voluntat. “El Consell es reuneix quatre cops a l'any i no té sentit esperar tant de temps per a contractes menors o que s'han d'aplicar amb rapidesa”, enraonen. Ho expliquen, per tant, com a necessitat i la publicació al DOGC per complir la llei.

La direcció del Consorci recau sobre l'alcaldia de Cerdanyola, en aquest cas en mans de Carles Escolà, de Compromís per Cerdanyola. D'aquesta manera, Escolà, segons l'edicte publicat al DOGC, ara podrà convocar licitacions d'obres, gestió de serveis públics, subministrament, serveis i col·laboració publicoprivada tot i que quan se superi l'import de 100.000€ haurà de tenir el vist i plau de la Comissió Delegada, adjudicar obres per sota d'un milió, formalitzar contractes, convocar procediments per a l'alienació del patrimoni del Consorci quan estigui previst en el pressupost i Pla de Negoci si el valor de béns també és inferior al milió, contractar operacions de crèdit de fins a mig milió, aprovar bases i concursos de selecció de personal, reconèixer i liquidar obligacions i ordenar els pagaments.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article