La interpretació del conveni és clau al conflicte entre els treballadors de Clece i l'Ajuntament

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La situació continua igual després de la reunió celebrada ahir entre el gerent i el gerent de serveis de Clece; la gerent municipal, Carme Oliver; la tinenta d'alcalde de Presidència i Serveis Urbans, Cristina Paraira; l'àmbit de serveis urbans i el Comitè d'Empresa, en representació dels treballadors de Clece. L'Ajuntament treballarà per la rotació del personal que s'encarrega de la neteja dels edificis públics de la ciutat després de no rebre cap “casuística personal” per la reorganització, tal com van demanar als treballadors que dimarts començaven un seguit de protestes a la porta de l'Ajuntament.

Malgrat que elCugatenc ha contactat novament amb l'Ajuntament, no hi ha més informació al respecte, i, per tant, continua vigent el comunicat que l'àrea de premsa del consistori va fer arribar a aquest mitjà. A aquest s'indica que la rotació no incompleix el conveni ja que els treballadors no estan adscrits a cap edifici. Si bé, justament aquí rau la clau del conflicte. Josep García, secretari general de CCOO a l'Ajuntament, explica que aquesta rotació no s'ha de basar en criteris arbitraris sinó que ha de tenir una justificació. Assegura que això no es compleix.

Apunta directament a l'Ajuntament com a responsable i impulsor de la rotació sense tenir uns criteris clars. A la reunió d'ahir, explica, es va justificar el canvi de llocs de feina anualment dient que “creiem que pot ser una millora del servei”, però no es van aportar dades per justificar-ho. Sense una avaluació concreta, la rotació no estaria justificada i els treballadors tindrien la raó, clou García.

En qualsevol cas, el posicionament de CC.OO. és de resolució del conflicte partint de la paralització de la rotació i de la mobilització dels treballadors per poder arribar a un acord amb una taula de negociació o un seguit de trobades. García explica que l'Ajuntament no únicament té aquest conflicte en peu, tot i que és el principal. Sense voler desvetlar-ne més, explica que a aquesta mateixa àrea encara no es compleix la taxa d'un 25% de persones en risc d'exclusió social en les noves contractacions de personal.

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article