Calvet i de Blas exponents al PDECAT a nivell nacional

per Miquel Margalef

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Damià Calvet, a l'esquerra, i Joan Carles de Blas, a la dreta, exponents al PDECAT. Foto: Jordi Pascual i cedida

Quan la militància de Convergència va decidir liquidar l’antiga marca del partit per redefinir-lo de cap i de nou fugint de vells fantasmes, el Partit Demòcrata Europeu Català va encetar un procés intern de reestructuració dels seus òrgans. Aquest procés ja fa temps que es va iniciar però durant els mesos de novembre i desembre es materialitzaran els canvis a través de votacions i nous nomenaments que marcaran les futures línies mestres del partit. La creació dels nous estatuts obliga l’organització a fer aquesta remodelació interna.

És per això que aquest divendres i el 12 de novembre a les 14 del migdia els associats de PDECAT decidiran qui ocuparà els nous òrgans d’Àmbit i de Consell Nacional Territori. En el primer cas, els òrgans d’Àmbit estan dividits en 10 grans àrees on es poden trobar temàtiques com economia, territori i medi ambient, relacions internacionals, cultura, llengua, seguretat o esports. Aquests òrgans de govern interns del partit s’encarregaran d’organitzar, a través de diverses reunions, el disseny del discurs de cara a les eleccions i de definir les directrius del partit en els 10 àmbits definits.

Malgrat que les votacions es duran a terme els dos pròxims dies, només hi ha una candidatura per cada àmbit, fet que preveu quina serà la candidatura guanyadora. “No et puc dir perquè només hi ha una candidatura per a cada àmbit, això ho has de preguntar a la Direcció Nacional”, explica Joan Carles de Blas, membre de la directiva de l’Àmbit de Seguretat.

Calvet acumularà tres grans càrrecs al seu nom

Damià Calvet amb tres grans càrrces

Precisament, Damià Calvet i Joan Carles de Blas són els dos santcugatencs més destacats que es presenten per formar part dels òrgans d’Àmbit del PDECAT. De fet, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda de Sant Cugat, Damià Calvet, encapçala la llista de l’Àmbit de Territori i Medi Ambient. Calvet acumularà així tres grans càrrecs al seu nom: Les carteres de l’Ajuntament de Sant Cugat, la direcció de l’Institut Català del Sòl i la futura direcció de l’Àmbit de Territori i Medi Ambient del PDECAT.

Malgrat l’acumulació de càrrecs, Calvet cobrarà de manera exclusiva per la direcció de l’Incasòl, tal com va explicar elCugatenc. La retribució que rep per aquest càrrec és de 115.193,61€ a l'any. Segons explica el mateix Calvet, que no ha volgut detallar el que suposa tenir aquest nou càrrec, abans de la reestructuració interna del partit ja presidia l’Àmbit de Política Territorial i Habitatge. Arran del congrés Política Territorial i Habitatge s’ha unificat amb Medi Ambient i ha donat llum al nou Àmbit que presidirà ara Calvet. Per tal de donar continuïtat a la feina que s’havia fet en anterioritat explica que aquesta nova candidatura compta amb la santcugatenca Marta Subirà, presidenta de l’anterior Àmbit de Medi Ambient.

“Finalment ens hem posat d’acord per donar imatge d’unitat i perquè vam veure que així asseguràvem que hi seriem”

De Blas i Jesús Marín junts de nou

Per la seva banda, el santcugatenc Joan Carles de Blas forma part de la candidatura de l’Àmbit de Seguretat. Quan es van presentar totes les candidatures als diversos Àmbits, el de Seguretat era l’única que presentava dues candidatures diferents i una d’elles estava encapçalada per de Blas. “Finalment ens hem posat d’acord per donar imatge d’unitat i perquè vam veure que així asseguràvem que hi seriem, de l’altra manera podia ser que si o que no”, esclareix de Blas. D’aquesta manera, la candidatura va quedar unificada en una de sola.

Malgrat aquesta unificació de Blas Explica que havien decidit impulsar la candidatura perquè no estava content per com funcionava l’anterior Àmbit de Seguretat i per això, juntament amb altres membres que pensaven el mateix, van decidir impulsar una candidatura alternativa. Ara, amb la unificació, segons informen fonts pròximes al partit, de Blas ha hagut d’escollir diversos membres de l’anterior candidatura perquè l’acompanyin en el nou camí. Dels noms que ha escollit destaca el Jesús Marín, exalcalde de Canet.

Segons va pública aquest mitjà basant-se en informes jurídics de la Secretaria Municipal, Marín hauria pogut contractar de manera irregular de Blas com a inspector de policia de Canet ja que els serveis juridics del consistori del Maresme havien fet diversos informes desfavorables a la contractació. Segons va desmentir ell mateix la contractació havia estat “ben feta” ja que qualsevol persona hauria pogut presentar un contenciós administratiu i ningú ho va fer. Posteriorment a aquest fets, Joan Carles de Blas es va presentar per ocupar el càrrec de director de seguretat de Sant Cugat i en va  impugnar el procés, però no va sortir-ne escollit. “Anem junts a la candidatura perquè som bon amics”, aclareix de Blas. 

Consell Nacional Territori

A part d’escollir les persones que formaran part dels 10 àmbits temàtics, la militància de PDECAT també escollirà els membres que formaran part del Consell Nacional Territori. Aquest òrgan representa els diversos espais territorials. En el cas del Vallès Occidental de Sabadell s’hi troben Salvador Masip i Marta Canas com a santcugatencs. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article