Els veïns demanen una nova convocatòria del Consell de la Vila mentre el govern espera a modificar-ne el reglament

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Per segona audiència pública consecutiva, diversos veïns de Valldoreix han demanat al govern de l'EMD que convoqui el Consell de la Vila ja que, diuen, només s'han celebrat dues reunions en el que va de mandat, quan en pertocarien set. El govern, de fet, n'és conscient però, segons Elena Degollada, no surt a compte fer una nova convocatòria quan es preveu modificar el reglament per fer la participació més àmplia.

La comissió encarregada de la modificació del Reglament de Participació Ciutadana ha estat aprovada en la sessió plenària d'aquest mes i amb una reunió mensual no té data de finalització prevista. Només el govern n'ha donat suport mentre que la resta de grups s'han abstingut ja que no entenen que no es convoqui mentrestant el Consell de la Vila.

En la mateixa direcció apunta l'expresident de l'EMD Francesc Cardoner. “Els ciutadans tenen dret a participar”, ha dit aprofitant l'audiència pública. Considera que mentre no es modifiqui el reglament, l'anterior continua vigent i, per això, no convocar les reunions corresponents del Consell seria un incompliment del reglament i, per tant, una mala praxi del govern. Alhora diu que reunir la comissió un cop al mes és “un insult a la intel·ligència”.

Davant de les acusacions de saltar-se el reglament, Degollada ha dit: “El reglament ens l'hem de saltar d'una manera o d'una altra”. Cardoner ha criticat aquesta intervenció perquè planteja poder mantenir el Consell de la Vila i que sigui ell mateix qui enceti la fase transitòria necessària per ajustar-se al nou reglament un cop estigui enllestit per així no incomplir cap dels dos. Però el govern manté la seva aposta de postposar el consell a la redacció del nou reglament que, recorda, va en la línia d'ampliar la participació. És per això que nega que s'anul·li el Consell de la Vila sinó que es “postposa”.

De fet, hi ha veïns que han anat un pas més enllà en la crítica a la participació i han criticat els canvis “unilaterals” del sentit de circulació d'alguns carrers de la vila. Tot un tema a Valldoreix que de nou ha ressorgit una vegada més a l'audiència pública amb residents del sector Barceloneta demanant sentit únic, en contra del que proposen alguns veïns seus, i d'altres de la Serreta demanant informació sobre un projecte de canvis de circulació que temen que pugui afectar als llocs d'aparcament. Una qüestió de la qual, segons el govern, encara no hi ha ni projecte.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article