El Campus Sant Cugat Índia segueix creixent en nombre d’entrenadors i nens i nenes

per Anna Poquet

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Anna Poquet

El projecte social i esportiu conegut com Sant Cugat Índia ha estat presentat aquest dijous al Casal de Cultura, on el director del Campus, Jaume Garcia, i els diferents entrenadors han explicat la seva experiència durant l’estada a Anantapur el passat mes de juliol.

Garcia ha explicat que el campus està encarat als nens i nenes de la classe social més desfavorida de la Índia, amb l’objectiu d’utilitzar l’esport com a eina d’integració social i de lluita davant la desigualtat de gènere, així com traslladar tots els seus coneixements i metodologies de formació esportiva dels diferents clubs.

Una iniciativa que va néixer del club Sant Cugat Esport i que aquest quart any s’han sumat el CFU Mira-sol Baco, la UESC i el Qbasket Sant Cugat. El campus d’esport d’enguany ha tingut com a novetat la introducció del bàsquet i ha tingut una participació de 30 entrenadors de futbol i bàsquet, 900 nens en futbol i 200 en bàsquet. A més dels 8 apadrinaments que s’han fet.

Garcia també ha explicat que “després de 4 anys han aconseguit tenir una estructura força sòlida, creant la lliga més gran de futbol de tota l'Índia pel que respecta al número de clubs”. Però a més, la idea del campus és seguir creixent tant en número de nens i nenes de l'Índia com en número d’entrenadors que es desplacen fins Anantapur. És la lliga més gran de futbol de tota l'Índia respecte al número de clubs i la primera lliga femenina de futbol de tot l’estat d’Andhra Pradesh, amb una població de 76 milions d’habitants.

Els diferents entrenadors han explicat les seves vivències i experiència de formar i ensenyar a jugar a futbol i bàsquet des de zero, un fet que han catalogat d’impensable aquí, al estar tant acostumats des de petits a veure i jugar a aquests esports.

Oriol Antrás, responsable de la secció de bàsquet del campus, ha explicat la necessitat de crear instal·lacions esportives per poder practicar, ja que juguen en pistes de terra, “una cosa totalment impensable aquí”, diu Antrás. A més, explica que tenen un programa a llarg termini que consisteix en seguir creixent en l’àmbit esportiu i interrelacionar-se en el món de les escoles per tal de formar als professors d’educació física.

El Campus del proper estiu 2017 tindrà lloc del 14 al 28 de juliol a Anantapur, a la seu de la Fundació Vicente Ferrer, amb 35 entrenadors i entrenadores, tot i que a causa de la gran demanda per assistir com a entrenadors és provable que aquest número pugui incrementar-se.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article