El govern demanarà als Consells de Barri la designació del seu suplent per al Consell de Ciutat

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Maria Àngels Cuadras. Foto: Jordi Pascual

L'Audiència pública prèvia al Ple de novembre ha estat tranquil·la com feia mesos que no ho era. Sense gaire temes polèmics només ha servit per recollir les crítiques constructives dels veïns. Una d'elles, la de Maria Àngels Cuadras en el sentit de demanar als Consells de Barri que designin els seus suplents al Consell de Ciutat ja que si, com en el cas de La Floresta, el representant es desentén o no pot acudir a les reunions de l'òrgan municipal, no hi ha ningú que el substitueixi. Això és especialment important ara que el Consell de Ciutat és l'encarregat del procés dels pressupostos participatius.

La petició de Cuadras ha estat escoltada pel govern, que s'ha compromès a enviar una notificació a tots els Consells de Barri que no han designat suplent, tots excepte el del Centre-Oest capitanejat per la regidora convergent Mayte Pérez, un escrit en què se'ls recordarà que han de designar aquest segon representant.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, també s'ha compromès durant l'audiència pública a revisar el mobiliari i terrasses de la plaça Lluís Millet per comprovar que la mobilitat en cas d'emergència està garantida, tal com li ha plantejat Àngela Palacios en representació de l'Associació de Veïns Sant Cugat Centre.

Conesa pren el compromís de demanar a FGC l'accessibilitat de l'estació de La Floresta

Alhora, Conesa ha pres el compromís de demanar a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) l'adaptació per a persones amb mobilitat reduïda de l'andana direcció Barcelona de l'estació de La Floresta després que Juan Merino, del Col·lectiu de la Gent Gran els demanés que donessin suport a la moció que plantejava la construcció. Aquesta proposta estava plantejada per la CUP-PC, ICV-EUiA i ERC-MES però, tal com ja va avançar elCugatenc, s'ha aprovat amb les esmenes de Convergència que eviten que l'Ajuntament es faci càrrec de l'actuació si FGC denega actuar-hi.

El govern només no ha pres compromís específic en les queixes dels veïns del col·legi El Pinar per la mobilitat en hores d'entrada i sortida dels estudiants. Carles Castro va dir que l'Ajuntament sí ha fet cas a la retirada a temps de la tanca que s'habilita a l'escola per regular el trànsit quan és hora punta però que continua havent problemes de mobilitat. Conesa es compromet a visitar el centre per veure la situació però diu que cal convivència dels veïns i els pares que porten els fills a classe.

La següent Audiència pública, corresponent al Ple del 19 de desembre, es farà a les vuit de la nit ja que s'ha aprovat una modificació d'horaris de la sessió per la qual el Ple començarà a les quatre de la tarda amb els punts de l'equip de govern i s'allargarà fins a les vuit quan, acabat o no, s'aturarà per a una Audiència pública d'una hora. En cas de no haver acabat la sessió, després del torn obert a la ciutadania es reprendrà el debat de mocions.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article