Comença la tercera fase del procés participatiu del barri Monestir-Sant Francesc

per Miquel Margalef

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Joan Puigdomènech i Ferran Villaseñor en la presentació del procés. Foto: Miquel Margalef 

“Això és un procés qualitatiu, no és una votació”. Així de clar defineix Ferran Villaseñor, president del Consell de Barri del Centre-Est i regidor d’ERC-MES, el procés participatiu que està vivint el barri de Monestir-Sant Francesc. Un cop acabades les dues primeres fases, ara el pla estratègic entra en la seva tercera i definitiva fase en què es recolliran les impressions de tots els veïns del barri.

La tercera fase del procés intentarà determinar quin és el nivell de preocupació dels veïns respecte a cinc grans àmbits: Espai públic, mobilitat, habitatge, comerç i equipaments. Per fer-ho el consistori ja està repartint a cada habitatge del barri una enquesta on es demana que es responguin, de manera quantitativa amb un número del 0 al 10, quines són les problemàtiques més importants. L’enquesta es pot entregar al Xalet Negre o ser contestada via Internet.

Els cinc àmbits definits en l'enquesta han estat fruit de les dues primeres fases que ja ha passat el procés. La primera es va realitzar conjuntament entre les entitats del barri i els serveis tècnics de l’Ajuntament per definir a grans trets les problemàtiques principals. La diagnosi al detall es va realitzar en la segona fase on es van acabar de definir les mancances i potencialitat del barri. 

“La tercera fase garanteix la participació de tots els veïns i esperem que no ens deixin sols”

“La tercera fase garanteix la participació de tots els veïns i esperem que no ens deixin sols”, demana Villaseñor. Està permès que voti tothom ja que les votacions són anònimes. Per tant, es podrà contestar l’enquesta tantes vegades som es vulgui i tothom que vulgui fer-ho, sigui o no del barri. “Aquest procés no té res a veure el mètode emprat en els pressupostos participatius o els de lliure disposició, aquí no escollim guanyadors sinó que busquem saber què és el què preocupa al barri i què es pot millorar”, esclareix Villaseñor. 

D’aquesta manera, totes les enquestes recollides formaran un document en què es tindran en compte les propostes veïnals que, prèviament, hauran estat validades pels tècnics de l’Ajuntament. “Obtindrem un pla estratègic de tot allò que vol el barri i les seves prioritats d’actuació i s’aniran aplicant al llarg del temps”, explica el president del Consell de Barri.

Malgrat això, no hi ha cap partida pressupostària lligada directament al procés participatiu, fet que pot posar en dubte que s’apliqui tot el document final. Consideren que segons la urgència i el cost econòmic de la millora aquesta es desenvoluparà quan sigui possible. “Les diferents propostes interaccionaran amb les diferents regidories a través del pressupost ordinari”, esclareix Joan Puigdomènech, comissionat de Participació Ciutadana. 

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article