Eloi Rovira com a cap del PDECAT, pren força la presència protestant al partit

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Eloi Rovira en una entrevista concedida a elCugatenc. Foto: Anna Poquet

Al 2007 el lloc web Protestante Digital feia gala que dues persones evangèliques accedien a tenir càrrecs a nivell municipal. Una d'elles era Susanna Pellicer, que entrava al govern santcugatenc, i l'altra Marc Monells, que llavors esdevindria portaveu del grup de CiU a l'EMD de Valldoreix. Nou anys després, Pellicer continua sent regidora, concretament ostenta la tinença d'alcaldia de Polítiques de Vida, Progrés Social i Habitatge, i ho fa acompanyada d'un altre company de l'Església Protestant de Valldoreix, Eloi Rovira, regidor d'Esports. Ell mateix és l'únic candidat per encapçalar l'agrupació local del PDECAT en les eleccions que se celebren avui, 29 de novembre (*actualització al peu).

Pel que fa a Monells, ara ja no té cap càrrec. Al mateix 2007 va abandonar la vocalia de l'EMD per esdevenir cap de gabinet d'alcaldia i sis anys més tard va presentar candidatura per presidir l'agrupació local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Abans, al 2011, va esdevenir cap de relacions institucionals de la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

Des de llavors ha estat, segons el seu perfil de LinkedIn, a l'Ajuntament de Sant Quirze i actualment al de Sabadell. Des del 2013 també treballa a iPolítics, amb la categoria de president i assessor de campanyes electorals. Segons ha pogut saber elCugatenc, i tal com figura al lloc web Room –que va dissenyar el vídeo de presentació de la candidatura de Conesa i va fer la web personal de Rovira–, iPolítics va participar en la campanya #ConesaxStCugat dels passats comicis municipals.

“L'església catòlica també deu tenir molts representants a partits”

Tot i la presència d'aquestes tres persones de l'Església Protestant amb càrrecs a dins o vinculats amb Convergència i ara PDECAT, Rovira nega que hi hagi cap mena de nucli convergent que neix entre els evangelistes valldoreixencs. “L'església catòlica també deu tenir molts representants a partits”, argumenta. Tot i la diferència de feligresos d'ambdues branques del cristianisme a la ciutat, insisteix que la presència de tots tres al partit és coincidència.

Alhora, a diferència del que va dir Monells en l'article de Protestante Digital“crec que Déu ens ha posat en aquest lloc perquè té un propòsit” i “la política també és un bon entorn en què donar testimoni”–, assegura que no està en política per donar veu “a cap col·lectiu en concret”. Separa enèrgicament la vesant personal religiosa de la qual mai se n'ha amagat de la tasca de servidor públic. “No intento influir a ningú, són dues coses diferents”, sentencia.

elCugatenc ha intentat parlar amb algun representant de l'Església Protestant de Valldoreix per tal que expliqui el seu punt de vista dels fets així com per ampliar la informació però a data de finalització d'aquest article encara no han respost a la petició del diari. A la pàgina de Facebook del temple es pot comprovar que tant ells com altres representants polítics han participat tot i que, tal com defensa Rovira, no hi ha cap mostra de vincle directe amb el PDECAT.

La candidatura de Rovira

El regidor d'Esports explica que és l'únic candidat a presidir el partit a nivell local després que Antoni Agramunt-Bertolotti, que havia anunciat candidatura a finals d'octubre a través del seu perfil de Facebook, finalment no es presenti a les eleccions internes. Així i tot avança que els militants hauran de votar igualment ja que poden elegir entre vot favorable, en contra o en blanc. En cas que guanyés el no, “caldria reobrir el procés”, diu.

El nou equip local haurà d'afrontar el projecte com a un nou partit, el PDECAT

Rovira defensa la seva candidatura com a jove i participant en accions socials i professionals de molts àmbits, el que demostra, al seu parer, “heterogeneïtat”. Posa en valor la “il·lusió” i la voluntat de molts companys de sumar-se al projecte que ell encapçala. Diu que es tracta d'estar prop del teixit social de la ciutat perquè el partit segueixi viu des de la base en una agrupació que també s'haurà d'adaptar a la refundació i creixement com a PDECAT que es va decidir a nivell nacional.

L'apropament a les entitats és el que de certa forma defensa que també fa des de la regidoria. En la seva tasca política assegura que es troba amb les AMPAs, les escoles, els clubs, associacions i empreses i emprenedors privats per tenir una visió global de l'esport. Defuig de crítiques positives i negatives per reivindicar les que considera les seves principals funcions: Ajudar els clubs i fomentar que la gent faci esport.

La història urbanística de l'església

L'Església Protestant de Valldoreix va començar a funcionar al 2000 però no va ser fins al 2011 quan va tenir Pla Especial Urbanístic, que va quedar en suspens al 2002 a falta d'incloure, segons recollia llavors Cugat.cat, dos documents que acreditessin l'exclusió d'una porció de sòl i la indivisibilitat de la finca al registre de la propietat. De fet, l'assumpte va esclatar públicament després que El Punt publiqués una notícia sobre el centre de culte en què s'explicava que la manca de planificació urbanística havia provocat que l'activitat es realitzés sense els permisos pertinents. Si bé, els propis membres de l'església en van negar la necessitat legal de tenir aquests permisos a data de la posada en marxa.

Allò més significatiu del cas va venir per la vesant política. Mentre a l'Ajuntament governava CiU, a l'EMD ho feia la Candidatura de Procés i Catalanista, amb Montserrat Turu de presidenta. CiU-Actuem va acusar Turu de filtrar la informació a El Punt en un Ple de la junta de veïns del 2010. Quan mesos més tard es va aprovar el Pla Especial, la presidenta de l'EMD va dir que es pretenien beneficiar interessos particulars i no escoltar les peticions que feien des de Valldoreix. Malgrat el debat, el tràmit va servir perquè l'església desaparegués de l'agenda mediàtica.

*Actualització: Finalment Rovira ha estat escollit president de l'agrupació local del PDECAT amb 41 vots a favor, 3 en contra i 10 en blanc.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article