La plaça d’en Coll s’autoengalana

per Miquel Margalef

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Miquel Margalef

L’altaveu amb el típic disc de nadales posat en bucle comença a despertar els veïns del barri de barri del Monestir - Sant Francesc cap a quarts d’onze del matí. La plaça d’en Coll s’omple a poc a poc de nens i els pares que els acompanyen. Una taula allargada improvisada amb unes quantes cadires al voltant serà el lloc destinat per a la creació dels més menuts del barri. Tot plegat amb l’objectiu de dissenyar les pròpies guirlandes de nadal perquè la plaça està nua de llum i colors nadalencs.

“Per Nadal la plaça d’en Coll està  molt concorreguda pels nens, però no té activitats pels més menuts ni tampoc està decorada i volem que ells estiguin orgullosos del seu barri”, explica Mireia Gallego, veïna del barri i organitzadora de l’acte. Amb aquesta iniciativa diu que espera i confia que l’any vinent l’Ajuntament els tingui en compte i decori la plaça.

En un extrem de la taula hi ha pastissos i altres aliments de subsistència que han servit per aguantar les hores fins les dues del migdia, moment en què s’ha donat l’acte per tancat amb gairebé tota la plaça autodecorada. Els fills s’enllaçaven entre els arbres i d’ells en penjaven els fanalets fets d’elements reciclats i donats per la gent del barri. Tots dissenyat pels menuts. Els pares, convertits en nens per un dia, eren els encarregats d’agafar l’escala i penjar la creació dels seus fills.

En una de les guirlandes es pot llegir: Barri Monestir - Sant Francesc. “Que ho tinguin clar, si l’Ajuntament no ho fa, ho farem nosaltres, tenim orgull de barri i volem que els nostres fills també en tinguin”, sentencia Gallego. La mateixa organitzadora també insisteix que l’acte vol reivindicar la importància del barri i la necessitat que s’hi realitzin actes perquè volen deixar de ser “el gueto de Sant Cugat”. 

[Podeu veure més fotografies de l'acte de la mà de la mirada del Tino]. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article