La CGT s'ofereix a intervenir al conflicte entre Clece i l'Ajuntament

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La secció sindical de la CGT a l'Ajuntament ha fet arribar a aquest mitjà un comunicat on s'explica la seva voluntat d'intervenir al conflicte obert entre treballadors de la neteja d'edificis públics, de l'empresa Clece, i l'equip de govern. Segons s'explica, el sindicat majoritari al consistori ha mantingut converses amb tots els actors i pot assegurar que “existeix bona voluntat per ambdues parts per resoldre el conflicte, que passa irremediablement per identificar l’arrel del problema i aplicar la solució idònia que respongui a les necessitats del servei sense perjudicar a tot el col·lectiu de treballadors”.

Al breu comunicat s'explica que, a ulls de la CGT, el consistori ha de vetllar per la bona marxa dels serveis públics i per les condicions de treball dignes de treballadors d'empreses externalitzades. “Estem convençuts que l’Ajuntament vol treballar en aquesta línia i la nostra intenció és col·laborar a trobar-hi solucions.”

El Josep García, secretari general de CCOO a l'Ajuntament, confirma aquesta informació i la valora molt positivament. Explica: “estem units [els sindicats] i anirem com a assessors a qualsevol reunió fins que l'Ajuntament solucioni el conflicte que ha creat”. Valora, a més, que la rotació dels llocs de feina, l'origen de tota la polèmica, és “una imposició arbitrària de la regidoria d'Unió [amb Cristina Paraira al capdavant] que no està ajustada a dret ni aspectes tècnics”. L'Ajuntament, per la seva banda, no ha fet cap valoració d'aquest comunicat.

Què passa entre Clece i l'Ajuntament?

Dimarts passat un grup de treballadors de l'empresa encarregada de la neteja dels edificis públics de la ciutat, Clece, es van manifestar a la porta del consistori pel que consideren una mesura injustificada: l'inici de les rotacions de personal entre els diferents llocs de feina. L'Ajuntament considera que aquesta rotació ha de ser anual i necessària per tenir un servei eficaç però CCOO, sindicat majoritari a Clece, i el Comitè d'Empresa consideren que aquesta rotació podria incomplir el conveni.

Segons explicava García a aquest mitjà, es tracta d'una interpretació diferenciada del conveni. L'Ajuntament empra la recerca de l'eficiència com a justificació però sense aportar dades concretes. Això anima a CCOO a dir que la rotació no està correctament justificada, és arbitrària i no s'ajusta al conveni. Cap representant polític de l'equip de govern ha pogut parlar amb aquest mitjà al respecte i, per tant, l'única versió de l'Ajuntament es desprèn d'un comunicat que el consistori va fer arribar a elCugatenc abans de la reunió entre representants de Clece, el comitè d'empresa i la tinença d'alcaldia de serveis urbans que es va celebrar dimecres.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article