L'AMPA del Catalunya critica que l'avantprojecte del Complex Esportiu de Mira-sol preveu treure'ls un tros de pati

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Carme Roca, representant de l'AMPA del CEIP Catalunya al Consell de Barri de Mira-sol, ha protagonitzat el moment més tens de la darrera reunió del consell abans d'acabar l'any. Explica que en una reunió se'ls va demanar que cedissin un terreny triangular que hi ha just al darrere del parvulari perquè el nou Complex Esportiu de Mira-sol tingués un espai amb arbres. Aquesta zona és resultat d'una permuta que es va fer, segons explica, ara fa set anys i que hauria d'haver estat incorporada com a pati del col·legi però l'Ajuntament encara no ha mogut l'enreixat.

La principal crítica de Roca és que en l'esmentada reunió se'ls va dir que no cedir l'espai era de ser “poc solidaris”. Davant d'això i alarmats per l'avantprojecte, l'AMPA havia difós una carta entre els pares del centre perquè acudissin al Consell. Va ser llavors quan, segons Roca, el govern va moure fils contactant amb la presidenta de l'AMPA per indicar que la cessió del triangle de terreny no és obligatòria ja que les instal·lacions del complex es podrien fer igualment.

Carmela Fortuny, presidenta del consell, diu que l'avantprojecte encara es pot modificar i que per tractar l'assumpte del pati ja s'ha previst una reunió per al 13 de gener amb la direcció del centre. Serà de parlar amb ells i amb la Generalitat, així com de les aportacions veïnals, que trauran la conclusió de què fer amb el terreny, si deixar-lo a l'escola o com a zona enjardinada i de pas al Complex Esportiu. De fet, ha criticat la carta de l'AMPA perquè considera que no s'està “en aquesta fase”.

Tot plegat ha acabat amb un intercanvi d'impressions entre les dues. Roca diu que la decisió col·lectiva que ara planteja Fortuny no existia en la reunió en què se'ls va explicar el projecte mentre la tinenta d'alcalde recorda que en tot moment s'ha tractat d'un avantprojecte. Critica que s'utilitzi “documentació viva per crear incerteses que no existeixen”. A més, valora que tant l'escola com el Complex Esportiu guanyen compartint espais, un fet que comparteix, en part, Roca, tot alertant que també representa un mal de cap ja que cal estar pendent de què es troben cada matí que pugui representar un perill per als nens.

Diversos veïns han donat suport a l'AMPA amb aplaudiments i aportacions que reforcen l'argumentació de Roca. Alhora, s'han mostrat preocupats per com el debat encetat pot afectar als terminis d'execució del Complex Esportiu. Si bé, Fortuny considera que s'inclogui o no el triangle de terreny al projecte, no representarà una gran alteració i es compliran els terminis plantejats fins el moment, és a dir, començar les obres a final de l'any vinent.

El mateix consell ha servit per repassar alguns temes més recurrents i menys polèmics com ara les feines de les diferents comissions, la posada en marxa de la Coordinadora Cultural que pretén dinamitzar i proposar millores al Casal o l'evolució del projecte de l'hort comunitari, que ha incorporat un espai destinat a nens dins de l'hort comunal. Així mateix, Marina Casals, tècnica de participació, ha explicat que s'adaptarà una parcel·la de 3.500 metres quadrats al parc del Turó de Can Mates perquè els gossos puguin anar sols i córrer a més que s'ha engegat un programa per recuperar espais agrícoles en zones limítrofs de la ciutat per així no perdre patrimoni rural al mateix temps d'evitar abocaments i desperfectes en les zones de transició entre el nucli i la natura.

El Consell demana que els pressupostos participatius tinguin en compte els districtes

En la presentació dels resultats dels pressupostos participatius, diversos veïns i representants polítics han expressat el seu neguit per una participació que consideren baixa, del 8%, i desigual entre districtes, ja que el propi govern ha reconegut que a La Floresta ha arribat al 18%. Tot i això, a la pràctica els projectes guanyadors fan referència sobretot a accions a barris cèntrics i amb molta densitat de població, el que ha deixat la resta de barris sense poder desenvolupar projectes.

Després d'un ampli debat sobre si calia millorar la comunicació dels pressupostos participatius i si té sentit l'actual model de distribució territorial, s'ha acordat que en nom del Consell es traslladarà a l'àrea de participació del consistori el neguit sobre la distribució territorial dels pressupostos participatius. Tot i que s'ha plantejat territorialitzar la partida, ponderar el vot o dividir la inversió en una destinada als districtes i una altra per a tot el municipi, no s'ha optat per cap fórmula concreta.

Comencen a arribar solucions a Mas Gener

ERC ha tingut la possibilitat d'explicar que la seva proposta per instar al govern estatal a actuar a Mas Gener per reduir el soroll de l'AP7 ha estat aprovada pel Congrés dels Diputats amb el suport de tots els grups parlamentaris a excepció de l'abstenció del PP i que incidiran en els pressupostos demanant la determinació d'una partida per actuar-hi.

Es realitza un estudi per saber les característiques de les pantalles acústiques de Mas Gener

Alhora el govern municipal ha explicat que es realitza un estudi per saber les característiques de les pantalles acústiques que s'haurien de posar a la zona. De fet, aquesta és una feina que hauria de fer el Ministeri de Foment però el consistori ha tirat pel dret per intentar agilitzar la situació. La prova es fa amb una simulació informàtica. Un cop es tinguin els resultats, es comprometen a fer una nova reunió del grup de treball sobre aquest assumpte.

Els veïns del carrer Guadalajara també estan d'enhorabona perquè ja s'han realitzat les medicions del camp electromagnètic de la torre d'alta tensió, a falta de saber-ne els resultats, i s'han començat les converses per veure si es pot soterrar la infraestructura passant el cablejat per sota de l'autopista fins a Rubí. La mesura té el vist-i-plau de l'Institut Català d'Energia i de l'Ajuntament de Rubí sempre i que se soterri només la zona residencial del seu terme municipal, sense afectar al polígon pel qual també passa el cablejat.

A partir d'aquestes directius, Endesa elabora un projecte del soterrament parcial que es podria presentar al gener. L'únic problema plantejat per Foment és el pressupost ja que és força complex passar cables d'alta tensió per sota d'una infraestructura com l'AP-7. Així que els veïns hauran d'esperar al gener per veure si el projecte és tècnicament viable i, en cas de ser-ho, caldrà veure quantes administracions han d'actuar i quin pressupost suposarà l'afectació.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article