Les Naus de l’Art estrenen documental

per Anna Poquet

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Artistes de les Naus de l’Art i veïns de la Floresta s’han reunit aquest divendres a la pre-estrena del reportatge Les Naus de l’Art, de Teresa Petit, sobre la feina dels artistes que treballen a les naus. Un reportatge que compta amb la col·laboració de Mont Carvajal,  Adela Bordanova i Neus Jorba.

El reportatge està guiat per un follet que va visitant i explicant la història de cada un dels 16 artistes i artesans que treballen en aquesta fàbrica de creació al bell mig de Collserola. Teresa Petit explica: “Ens agradaria passar el reportatge a centres cívics i escoles d’art per a nens, d’aquí la idea que la protagonista sigui un follet”.

Petit explica que des del primer moment que va venir i va conèixer els artistes de les naus va tenir clara la idea d’un reportatge en forma d’homenatge, per tal de donar a conèixer, no només el que feien aquests artistes sinó la seva historia personal, i és que a les naus hi ha des d’artistes de diferents països, com Michael Rust “Micha”, un dels veterans i provinent de Berlín, fins a escultors com Jesús Borra, que va decidir deixar la fàbrica en la qual treballava i actualment, des del taller 9, crea i exposa les seves escultures de ferro.

Aquest cap de setmana, es porta a terme la jornada de portes obertes de les naus, una oportunitat per conèixer aquesta antiga granja de gallines reconvertida, des de fa anys, en el taller d’artistes de diferents disciplines, on treballen envoltats de bosc i senglars i inspirats per la serra de Collserola. Els visitants podran gaudir de la companyia d’artistes que mostren les seves obres actuals i n'expliquen els seus processos de treball, entre ells, fotògrafs, vidrers, pintors, escultors i el grup de música Comando Moleculón, que comparteix un dels locals per assajar.

Les portes obertes d’enguany estan plenes de novetats. A més de tallers d’escultura, roba, pintura, vitralls, fusta i ferro, han organitzat un petit mercat d’artesania selecta a l’aire lliure amb artesans convidats, food truck, actuacions musicals i de dansa així com el tradicional taller per a nens, on els més petits podran muntar els seus propis tions. A més, el documental es passarà tant dissabte com diumenge a les 12 del migdia i a les 19 hores a l’estudi de Maria Roldán.  

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article