L'Ajuntament enderrocarà un edifici de l'avinguda Lluís Companys que incompleix el planejament urbanístic

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Plànol del projecte amb l'edifici afectat pintat de vermell. Projecte: Francesc Mullerat.

A la cruïlla entre el carrer Manel Farrés i l'avinguda Lluís Companys hi ha un edifici de planta baixa més un primer pis que destaca entre la resta, més alts i nous. Segons figura al Perfil Contractant municipal, l'Ajuntament ha tancat un contracte de 93.656,71 euros (amb IVA) amb Urcotex Inmobiliaria amb la voluntat d'enderrocar-lo, gestionar els residus, construir un mur de contenció, ajustar les terres fins a la rasant del carrer i comprovar les mitgeres.

Fonts del consistori expliquen que aquest edifici incompleix el Pla General Metropolità (PGM) deixant una vorera més estreta del que pertocaria al carrer Manel Farrés. De fet, l'edifici que té just al darrere no comença a la mateixa alçada que la façana d'aquest, deixant una vorera força més ampla. Actualment l'edifici és de propietat municipal després que s'expropiés amb la voluntat d'ampliar les voreres.

Segons ha pogut saber elCugatenc revisant diverses actes de la Junta de Govern, l'autorització d'entrada a l'immoble es va aprovar després de diversos contenciosos administratius al 2015. De fet, des de gener d'aquell any la finca està registrada a nom del consistori. Les indemnitzacions que es van pagar als llogaters es van fixar ja l'any anterior i ascendien a 12.000 euros. 4.000 euros van correspondre als del primer pis i 8.000 als dels baixos.

Alhora, en les actes de la Junta de Govern també figura l'aprovació d'una partida de 2.689,83 euros per la redacció del projecte, que va recaure en mans de l'arquitecte Francesc Mullerat i Campanera. En els plànols es pot observar que l'immoble té una planta per sota dels baixos i un petit espai a mode de segona planta entre el sostre de la primera i la teulada. Al soterrani s'hauran de mantenir alguns murs i construir-ne de nous per garantir la seguretat del carrer i dels edificis adjacents.

Al concurs per l'enderrocament, que per quantitat implicava ser obert i amb publicitat, s'hi van presentar un total de nou empreses, cinc de les quals van quedar excloses per no assolir la puntuació mínima en els aspectes tècnics. Urcotex va ser l'empresa que va aconseguir major puntuació en aquests criteris i, entre les quatre que van arribar a la darrera fase, la segona amb millor oferta econòmica aconseguint un total de 91,93 punts dels 100 possibles.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article